ÎPS Calinic: Distanţarea socială - absolut obligatorie!

„Iisus Hristos, după Învierea Sa dintre cei morţi, atunci când femeile năvăleau spre El, le-a oprit, spunând: Noli me tangere!, adică, nu mă atingeţi. Şi pe atunci nu era virusul COVID 19!”

 

După aproape două luni de interdicţie, credincioşii pot din nou să asiste la slujbele religioase, în condiţii speciale menite să limiteze pe cât posibil răspândirea noului coronavirus. În contextul în care există destul de multe voci care contestă atât existenţa COVID-19, cât mai ales măsurile impuse de autorităţi, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului atrage atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă în continuare virusul ce a bulversat omenirea şi recomandă respectarea tuturor reglementărilor stabilite atât de către Sfântul Sinod, cât şi de către guvern.

CITEȘTE ȘI .... Minivacanța de 1 iunie: Poliția Argeș recomandă!


Într-o postare pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei, prin intermediul căreia a menţinut şi menţine permanent legătura cu credincioşii, Înalt Preasfinţia Sa Calinic a vorbit argeşenilor despre trecerea de la starea de urgenţă la cea de alertă, făcând apel la prudenţă şi la păstrarea distanţei sociale: 


„Distanţarea fizică (socială), absolut obligatorie! Iisus Hristos, după Învierea Sa dintre cei morţi, atunci când femeile năvăleau spre El, le-a oprit, spunând: Noli me tangere!, adică, nu mă atingeţi. Şi pe atunci nu era virusul COVID 19! Acum, cu atât mai mult se impune îmbrăţişarea de la distanţă, sărutatul şi salutul tot de la distanţă, vizitele de orice fel, tot de la distanţă.
E tare bună distanţa! Câte păcate şi câte virusuri şi tot felul de microbi sunt evitaţi prin această comportare igienică. Se spune că un pupat epidermic transmite 220 de microbi! Nu ştiu cine a numărat! Aşa că, adio, pupat! Nu am auzit până acum să fi murit cineva din lipsă de pupat sau îmbrăţişat”, spune ÎPS Calinic. 


De asemenea, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului vorbeşte şi despre beneficiile spălatului pe mâini, dar şi despre purtarea măştii de protecţie: 


„Să purtăm măști, pentru starea preventivă! Păi, da! Să ne bucurăm că nu suntem siliți să purtăm atâtea măști colorate, câte culori au gândurile noastre păcătoase! […] Trecerea de la starea de urgență la starea de alertă este o relaxare, dar și o atenție mărită de a nu se comite abateri și abuzuri, virusul Covid 19, nefiind anihilat și distrus definitiv cu tratamente intensive.
Prudenţa se impune cu toată atenţia şi responsabilitatea, înmulţind timpul pentru rugăciune, ca Domnul Dumnezeu să ne apere şi să ne vindece de toate bolile şi suferinţele. […] Datoria noastră de bază este să ne găsim menirea pentru a contribui la o operă grandioasă, sănătatea mondială a omenirii secolului XXI, fără nici o discriminare” - mai spune Calinic Argeșeanul.


 

Preluare Saptamanalul Ancheta