IPJ Argeș, obligat să plătească daune morale de 100.000 de lei

Caz halucinant în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Argeș, care este obligat să plătească daune morale în valoare de 100,000 de lei pentru că minuta de condamnare a fost rătăcită la Biroul Rutier și IPJ Argeș nu a mai putut să conteste decizia judecătorilor.

CITEȘTE ȘI ... Doi argeșeni reținuți pentru furt! Prejudiciul estimat la aproximativ 9.000 de lei

Omul care a dat în judecată IPJ Argeș a fost bătut de un agent de poliție în septembrie 2009, când piteșteanul Răzvan Constantinescu, implicat într-un scandal, nu ar fi vrut să se legitimeze, iar oamenii legii au folosit gaz iritant și l-au urcat cu forța în mașină. Iar la secție omul a fost bătut. După eveniment a fost amendat pentru injurii și apoi lăsat să plece. Cu toate acestea se pare că omul ar fi continuat să înjure, moment în care polițiștii au plecat în urmărirea sa pentru a-l readuce la secție.

CITEȘTE ȘI  ... Lista zonelor critice în Argeș. Unde se mențin restricțiile de weekend

Polițiștii au declarat că l-ar fi găsit căzut pe asfalt, dar Constantinescu a susținut că a fost lovit și i s-ar fi produs o fractură de femur, lucru confirmat și de medicii care l-au operat, implantându-i o tijă metalică în picior. Medicii de la comisia medico-legală au declarat că omul nu și-ar fi putut fractura piciorul prin cădere, ci doar „prin mecanism direct de lovire activă”, adică în urma unei lovituri primite de la cineva.

CITEȘTE ȘI ... Copil de 5 ani lovit la față și abdomen! Pe bicicletă, în fața mașinii

În urma scandalului, piteșteanul a dat în judecată la CEDO și a câștigat daune morale în sumă de 12.000 de euro, judecătorii CEDO considerând că omul nu a avut parte de un proces corect. Acum omul a câștigat și la Curtea de Apel Pitești procesul intentat Inspectoratului Județean de Poliție Argeș și va trebui să primească 100.000 de lei de la autorități.

Greșeala autorităților a fost că instituția nu a făcut apel în termenul legal din cauza faptului că minuta de la instanță s-ar fi rătăcit pe drum și a ajuns la Biroul Rutier, unde a fost tratată ca o simplă contravenție rutieră.


Sursa: impact.ro