Ionuţ Moşteanu şi echipa USR-PLUS - o nouă generație pentru Pitești

Câți dintre noi cunoaștem numele consilierilor locali de la PSD și PNL? Știm doar că mulți dintre ei au fost numiți prin diverse consilii de administrație, iar unica lor contribuție la dezvoltare orașului a fost să ridice mână atunci când o cerea primarul Ionică. 

Așa a funcționat administrația locală în Pitești: baricadați în primărie, ei cu gașca lor de partid, fără dezbateri reale cu piteștenii pe proiecte și idei. Și am văzut rezultatele: în 4 ani, marele proiect al PSD-ului pentru orașul nostru a fost schimbarea unor borduri în fața primăriei, la un cost de 4 milioane de euro. Cu banii ăștia am fi putut construi spații de joacă pentru copii în toate cartierele, am fi putut construi creșe și grădinițe și ne-am fi putut pregătit cum trebuie pentru începerea anului școlar, așa cum s-a întâmplat în alte orașe. 

Timpul celor care se pricep la toate, dar nu fac nimic a apus. O schimbare profundă, amplă și de durată, mai ales în ceea ce privește viața unui oraș cum este Piteștiul nostru, nu o poate face un singur om, ci numai o echipă. Am alături de mine o echipă de consilieri profesioniști în domeniile lor, majoritatea sunt veniți din mediul privat, care au construit afaceri și s-au implicat civic, în viața Piteștiului, apoi au decis să facă pasul spre politică pentru a aduce schimbarea în Pitești. 

 

 

►  Mihai Mihăilescu deschide lista USR-PLUS pentru Consiliul Local Pitești. Îl cunosc pe Mihai Mihăilescu de aproape 40 de ani, de când ne jucam în curtea Școlii 16. Ne-am revăzut după mulți ani, în 2017, când venea cu un grup de piteșteni la protestele din București împotriva OUG 13. Atunci mi-a zis că vrea să vină în partid să ne luptăm cu pesediștii și de atunci e trup și suflet USR. Nelipsit de la ședințele de Consiliu Local în ultimii 3 ani, spre iritarea vechii clase politice, a înțeles mai bine cât de mare nevoie de profesioniști avem în primărie. 

 

► Florin Plecanciuc are 32 ani și împreună cu el vom reda copiilor curțile școlilor. Dreptul la sport e un drept al copiilor, iar Primăria Pitești nu mai trebuie să le pună piedici. După mai bine de 10 ani de activitate sportivă la nivel profesionist, Florin s-a decis să investească timpul și energia în modelarea generațiilor viitoare, urmând o carieră didactică ce îi permite să împărtășească și să transmită copiilor dragostea pentru mișcare și adoptarea unui stil de viață sănătos. 

 

► Sebastian Nedelcu este inginer, a lucrat în mediul privat încă de la terminarea facultății, iar de 7 ani lucrează în cadrul Grupului Renault de la Centrul de cercetare-încercare din Titu. Sebastian vrea ca administrația locală să nu mai ignore cea mai importantă resursă a noastră - viitoarea generație, copiii și tinerii. În ultimii 20 ani, Piteștiul a pierdut jumătate din copiii și tinerii care dau viață orașului. O scădere dramatică. Au primit de la administrația PSD doar dispreț și nepăsare.

 

► Ionuț Gherase este unul din cei mai implicați oameni în comunitate. Atunci când am nevoie de o informație despre Pitești, despre cartiere, la el apelez prima oară. Are 39 ani, este inginer de instalații pentru construcții, lucrează în mediul privat încă de la terminarea facultății și deține o firmă de consultanță în domeniul instalații pentru construcții. 
Candidează pentru Consiliul Local Pitești, pentru că vrea să trăiască normal, în orașul în care s-a născut, a crescut și din care nu vrea să plece, nici el, nici copiii lui. Domeniul pe care-l va aborda în Consiliul Local este infrastructura, pentru că în orașul nostru parcările sunt o mare problemă și, dacă nu avem soluții viabile și sustenabile, situația se va accentua în viitor.  Apă-canal, de asemenea, o instituție vitală pentru orașul nostru a ajuns, din cauza managementului defectuos și lipsit de profesionalism, un izvor de bani pentru partide și membrii de partid. Rețelele edilitare pentru alimentarea cu apă, canalizarea menajeră și pluvială trebuie modernizate, dimensionate corespunzător și înlocuite, astfel vom vedea în continuare străzi inundate la prima ploaie, avarii la rețeaua de apă pe străzile nou-asfaltate și, nu în ultimul rând, riscăm boli dermatologice și digestive, dacă apa nu este tratată și distribuită corespunzător. 

 

► Barbu Miu este omul care a format generații. Are 64 ani, iar ultimii 39 i-a petrecut neîntrerupt în învățământ, ca profesor de chimie, la Colegiul Național „Alexandru Odobescu” și Colegiul Național „I.C Brătianu”, unde predă și astăzi. Candidează, pentru că își dorește ca toți piteștenii să trăiască într-un oraș frumos, liniștit, curat, cu foarte multe spații verzi, în care oamenii să se respecte și să respecte legile, inclusiv cele de circulație pe drumurile publice, iar autoritățile locale și toți cei care ocupă funcții și posturi publice să fie alături de cetățeni și în slujba lor prin atitudine, comportament și îndeplinirea sarcinilor. 

 

 ► Virgil-Dumitru Chivu are 35 ani, inginer în industria auto, obișnuit din mediul privat cu asumarea responsabilității și implementarea proiectelor. Candidează la CL Pitești pentru a pune umărul la modernizarea administrației locale, cu oameni onești, muncitori și dornici să le lase copiilor moștenire un oraș de care să fie mândri. 

 

► Violeta Gherman este expert contabil, are doi copii, iar unul dintre proiectele pentru care se va bate în Consiliul Local va fi amenajarea de noi locuri de joacă în cartiere, iar cele actuale să fie reparate și modernizate, pentru siguranța copiilor noștri. 

 

 

 


Cu mine primar, Primăria va fi smulsă din ghearele PSD și redată cetățenilor. Echipa mea ideală e cea cu o majoritate USR PLUS - PNL în consiliu, cu Mihai Mihăilescu (USR PLUS) și Mihai Coteț (PNL) - viceprimari, cu Dan Hodoș (USR PLUS) City Manager (dacă nu va fi primarul Mioveniului), cu Răzvan Șerbănoiu responsabil de comunicarea cu cetățenii. Cu consilierii PNL și USR PLUS umăr la umăr la muncă în comisii. E posibil să fie și PMP în echipa asta. 

O să am o colaborare bună cu ceilalți consilieri harnici și bine intenționați care vor intra în consiliu - de exemplu cu Cătălin Gherzan de la PER și Liviu Stancu de la ProRomânia - am schimbat cu fiecare dintre ei câteva vorbe și câteva idei și sunt sigur că vom lucra bine în interesul cetățenilor. Pentru hotărârile ce țin de patrimoniu, unde e nevoie de ⅔ din voturi, cu transparență și dezbateri, voi reuși să pun la masă și consilierii PSD - sunt și acolo câțiva oameni tineri cu care sigur voi reuși să mențin un bun dialog. 

Vechii politicieni au avut 30 ani să demonstreze ce pot. Nu au făcut nimic. E timpul să plece.

E timpul schimbării.