Ionuț Moșteanu:„Schimbarea în Pitești înseamnă o administrație pentru oameni, nu pentru găști de partid”

„Eu sunt singurul dintre cei care candidează care poate rezolva problemele sistemice ale Piteștiului. Vin în primărie după 21 de ani de muncă în privat, după un an în guvern și încă 4 în parlament și voi pune toată experiența și puterea de muncă la dispoziția piteștenilor.” - spune Ionuț Moșteanu, candidatul USR PLUS pentru Primăria Pitești. Acesta a contabilizat bună parte dintre întrebările primite din partea cetățenilor și iată care sunt răspunsurile sale!


 


 

 

 „Întoarcem pagina și începem un capitol nou pentru Pitești”

 


 De ce vreau să fiu primarul Piteștiului?


- Pentru că vreau să-mi cresc copiii aici, iar Piteștiul să devină orașul speranței și al oportunităților pentru fiecare dintre noi. 
Vreau și pot să fiu primarul care câștigă după 30 ani în Pitești în fața PSD, primarul care va transforma orașul nostru într-un centru urban modern, prosper și european. Un oraș din care să nu mai plece resursa noastră cea mai importantă, tinerii inteligenți și creativi, în alte orașe dezvoltate din România și străinătate. Un oraș în care părinții noștri să primească tot confortul pentru o viață liniștită și demnă.

 


 Ce înseamnă „E timpul schimbării”?


- Schimbarea în Pitești înseamnă o administrație pentru oameni, nu pentru găști de partid. Înseamnă transparență și respect pentru banul public, fonduri europene și proiecte serioase. Înseamnă să ne punem în valoare parcurile noastre, să creăm locuri de joacă și terenuri de sport pentru copii, cu piste de bicicletă și spații verzi. Înseamnă să avem un mediu de afaceri prosper și un oraș pentru oameni. Înseamnă un oraș curat, așa cum am văzut cu toții afară. Un oraș viu, vesel, din care să nu mai vrea nimeni să plece. 

 


 Merităm asta după 30 ani?


- Alegerile locale despre asta sunt: întoarcem pagina și începem un capitol nou pentru Pitești sau mai stăm o tură, încă 4 ani cu incompetența și corupția celor care ne-au condus și în ultimii 30 ani.

 


 Ce urmează în perioada următoare? 


- Azi (n.r. duminică, 16 august) depunem dosarele de candidatură și de mâine continuăm zi de zi discuțiile cu piteștenii până la alegeri, pe toate străzile, în toate cartierele. Vom prezenta programul și lista de consilieri, colegi de care sunt extrem de mândru, care, ca și mine, au înțeles că, dacă oamenii buni nu fac pasul în față și lăsăm în continuare orașul pe mâna celor care și-au dovedit limitele competenței 30 de ani, nu o să se schimbe nimic. 

 

 

 „Nu ideile au lipsit. Orașul a fost ținut pe loc de niște găşti politice!”

 

 Cum vă doriți să arate echipa după alegeri?


- În politică întotdeauna candidezi pentru un partid, dar după ce câștigi trebuie să îi reprezinți pe toți. Acum, de exemplu, sunt deputat de Argeș ales pe listele USR și votat de susținătorii USR. Însă în parlament i-am reprezentat pe toți argeșenii. 

 


 Ce trebuie schimbat?


- Vechii politicieni care au stat în umbră sau pe Facebook încearcă să vopsească din nou gardul și să vorbească doar despre ce proiecte trebuie făcute. O să regăsiți ideile și proiectele astea în toate programele. Pentru că toți știm care sunt problemele, ce trebuia făcut și nu s-a făcut. 
Nu ideile au lipsit. Orașul a fost ținut pe loc de niște găști politice pentru care singurele priorități au fost să umple schema de personal din primărie și din companiile din subordine cu oameni de la partid și să facă proiecte din care să poată sifona cât mai mult. Nimic de anvergură, nimic pentru viitor. 
Cel mai frumos program electoral din 2016 a fost al lui Dragnea. Sau în 2012 - știți ce proiecte erau pe afișele USL (PSD + PNL) la Argeș ca obiective IMEDIATE până la final mandat în 2016? Finalizarea autostrăzii Pitești - Sibiu, finalizarea DN 73 Pitești - Brașov, realizarea celei de-a doua centuri a Piteștiului.

 


 Și? Unde suntem acum cu cele 3 proiecte? De atunci PSD și PNL au fost împreună sau separat încontinuu la guvernare și toate sunt în aer.


- Proasta administrare nu e o problemă de lipsă de idei, ci e o problemă de corupție sistemică, de lipsă de transparență, de consultare, de licitații trucate, incompetență, sifonări de bani publici, angajări pe pile cu oameni de la partid prin funcții călduțe, e o problemă de neasumare de obiective și de termene. 
Eu sunt singurul dintre cei care candidează care poate rezolva aceste probleme sistemice. Pentru că vin în primărie după 21 de ani de muncă în privat, după 1 an în guvern și încă 4 în parlament și voi pune toată experiența și puterea de muncă la dispoziția piteștenilor.
Voi pune cap la cap cele 3 lucruri ce trebuie armonizate pentru o administrație competentă - Proiecte/ Idei, Resurse, Procese de lucru și voi termina cu „nu se vrea” și „nu se poate” în administrația piteșteană. 
E timpul schimbării!