Ionel Dancă, în Argeș: Guvernul va acorda prioritate marilor proiecte de infrastructură

În această după-amiază a avut loc, în Piteşti, evenimentul dedicat mediului de afaceri argeşean, cu tema „Protejarea și promovarea IMM-urilor din județul Argeș. Provocări în vremuri de pandemie”, organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL) Argeş. La seminarul al cărui amfitrion este preşedintele COAL Argeş, Cătălin Andrei, au luat cuvântul, ca şi speakeri, Sebastian Buşi, preşedintele COAL, Adrian Miuţescu, preşedintele PNL Argeş, Emanuel Soare, candidatul PNL la CJ Argeş, şi Sorin Apostoliceanu, candidatul PNL la primăria Piteşti. De asemenea, aceştia au răspuns şi au oferit lămuriri pe temele ridicate de oamenii de afaceri invitaţi la eveniment.

CITEȘTE ȘI ... Cu viteză în curbă. A lovit un indicator și un parapet din beton, apoi s-a răsturnat!

Prezent în cadrul întâlnirii, şeful cancelariei primului – ministru, Ionel Dancă a declarat că PNL vine cu soluții pentru mediul de afaceri grav afectat în această perioadă, chiar și în Argeș văzându-se efectele măsurilor de sprijin pentru companii și angajații acestora.

”Guvernul Orban, PNL, vine cu soluții în această perioadă pentru problemele cu care se confruntă oamenii de afaceri și anagajații acestora, ca urmare a efectelor crizei sanitare. Măsurile de sprijin au fost implementate rapid, astfel încât acum vorbim de o crestere a salariilor, chiar și în situație de criză, ca urmare a măsurilor adoptate de Guvern. 
Minciunile PSD cu un milion de șomeri nu au fundament. Programele de sprijin ale Guvernului produc efecte chiar și în județul Argeș, vorbind de peste 550 de companii care au accesat IMM Invest.
În ultima ședință de Guvern a fost aprobată majorarea plafonului de garanții pentru a beneficia cât mai multe companii de această facilitate.”

 

Șeful cancelariei primului – ministru a specificat că peste 65.000 de angajați au beneficat de plata șomajului tehnic, sumă ridicându-se la valoarea de 210 milioane de lei.

”În privința măsurilor de sprijin pentru anagajați ne arată că peste 65.000 de oameni au beneficiat de plata șomajului tehnic în valoare de 210 milioane de lei, ceea ce i-a determinat pe angajatori să nu facă concedieri. Aceastea sunt doar câteva date care ne arată că măsurile Guvernului nu sunt vorbe, sunt măsuri care ajută mediul economic să treacă de criză.
Sunt aici să transmit mesajul premierului Ludovic Orban care s-a angajat în fața cetățenilor din județul Argeș că va acorda prioritate marilor proiecte de infrastructură care vizează acest județ. Pentru Autostrada Sibiu-Pitești, Guvernul liberal a băgat buldozerele pentru primul tronson. În Mai, la Pitești, s-a semnat contractul pentru un tronson extrem de important.

Pentru drumul expres Craiova-Pitești, un proiect de care PSD și-a bătut joc, l-am preluat și se lucrează la el. Niciun șantier nu a fost închis, proiectele de infrastructură primind cel mai mare buget din ultimii 10 ani.”


Tot Ionel Dancă a declarat că în Argeș, lupta este strânsă cu PSD și că este sigur de victoria lui Sorin Apostoliceanu.

”Victoria nu este garantată, nu este câștigată, suntem în plină bătălie. Este o luptă strânsă cu PSD în acest județ.

Sunt sigur că Sorin Apostoliceanu va câștiga și chemăm alături de noi argeșenii și piteștenii să îi invingem.Toți cei care s-au săturat de administrația PSD trebuie să voteze cu candidații nostri. Cine votează cu altcineva, risipește votul și face un favor PSD-ului. Doar Sorin Apostoliceanu poate să învingă PSD la Pitești, iar Emanuel Soare poate învinge PSD în Argeș.”

 


Sorin Apostoliceanu, candidatul PNL la primăria Piteşti, susține că Argeșul și Piteștiul beneficiază de sprijinul Guvernului și propune o echipă formată aproape numai din oameni de afaceri.

”Se puteau acorda facilități fiscale pentru firme, se putea acorda anularea penalităților pentru cei care achită restanțele. Toate acele mici firme ce se află pe domeniul Pitești au plătit chiria întreagă deși nu aveau activitate. În alte orașe s-a putut. De ce? Pentru că aveau administrație liberală, care a gândit că dacă le e bine micilor afaceri, binele se resimte pentru întreaga comunitate și administrație, asigurând locuri de muncă și pentru viitor.
Este clar că Argeșul și Piteștiul beneficiază de sprijinul Guvernului, după cum se observă. Noi pentru Primăria Pitești propunem o echipă din care fac parte aproape numai oameni de afaceri: Mihai Cotet, Ana Stan, Tibi Irimia, oamenii care știu foarte bine că un sprijin de la primărie poate face diferența între a exista pe piață și a muri.
În perioada anterioară, deși aveam Guvern PSD, eram ocoliți ca și sprijin, ca și fonduri pentru dezvoltare.”

 

Emanuel Soare, candidatul PNL la CJ Argeş, susține că în Argeș infrastructura rutieră este cheia pentru o Românie câștigată. După rezolvarea problemelor din acest sector, următoarea pe listă este sănătatea.

”Este a 8-lea ministru din Guvernul Orban care ne vizitează.  Este o veste minunată să auzi că în perioda de criză Guvernul investește. Este un lucru nemapomenit, mai ales după perioada PSD când erau doar împrumuturi. În calitatea mea de candidat nu pot gândi un proiect de dezvoltare decât în jurul acestor mari investiții în marea infrastructură rutieră care trece prin Argeș. Dacă Argeșul va avea infrastructură puternică, întreaga Românie va avea de câștigat.
În primul rând, trebuie de rezolvăm problema drumurilor. Trebuie să refacem întreaga infrastructură de sănătate, să putem reorganiza, să putem schimba managementul defectuos pentru a proteja sănătatea argeșenilor odată cu provocarea ce va veni la toamnă.
Trebuie pregătite schimbări pentru a face față redeschiderii noului an școlar în condiții bune pentru elevi și dascăli.


Îi asigur pe argeșeni că începând cu 28 septembrie, toate aceste proiecte vor începe să capete viață pentru a reda mândria argeșenilor că avem cel mai dezvoltat și educat județ. A venit timpul să rupem cu trecutul!
În secolul 21, cea mai mare realizare a administrației locale este turnarea unui strat de asfalt în ochii cetățenilor în perioada electorală.
Nu vreau să vin cu promisiuni SF, vreau să vin cu soluții concrete  care vor însănătoși aceste județ”

 

 

 

În final, Adrian Miuţescu, preşedintele PNL Argeş, a anunțat că vineri, ministrul economiei Virgil Popescu va efectua o vizită în Argeș.