Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș:

Președintele PSD Argeș, Ion Mînzînă declară intr-un comunicat faptul că:
,,Pensionarii - cei pe a căror muncă s-a clădit România - afirmă, la unison, că le-a ajuns cuțitul la os."

El mai spune și că intenția Guvernului PNL de a nu majora pensiile la 1 septembrie decât cu 10%, deși Parlamentul, la inițiativa PSD, a aprobat o lege de majorare a acestora cu 40%, reprezintă o bătaie de joc la adresa acestor oameni, o acțiune cinică dacă ne gândim la tunurile financiare pe care le-au dat liberalii și acoliții lor în pandemie. 

Se pare că în acest context, asociaţiile de pensionari anunţă proteste de stradă în septembrie şi acţiune în instanţă dacă Executivul nu creşte pensiile cu 40%. 

Cele trei organizaţii care au făcut anunțul sunt Federaţia Naţională a Pensionarilor din România, Uniunea Generală a Pensionarilor din România şi Federaţia Naţională "Unirea" a Pensionarilor din România, care susţin că reprezintă interesele a aproape 5 milioane de pensionari. 

Cele trei federaţii naţionale au organizaţii de pensionari în toate oraşele, municipiile reşedinţă de judeţ, în oraşele din judeţele respective şi într-o serie de localităţi rurale. 

Oamenii susțin că au fost "ignoraţi, am putea spune chiar desconsideraţi de către Guvern". 

,,Respectați legea, domnilor guvernanți! Respectați-i și pe cei care au muncit o viață întreagă și care merită, cu prisosință, un trai mai bun!", este mesajul domnului Mînzînă.