Ion Țiriac: „Bianca Andreescu n-a avut nici teniși la Pitești”


Ion Țiriac, președintele FRT și patronul turneului de la Madrid, a explicat că Bianca Andreescu nu a avut posibilitatea să-și facă o carieră în România din cauză că nu a avut condiții prielnice pentru a face tenis de mare performanță. Țiriac a declarat că pierderea sportivei Bianca Andreescu în favoarea Canadei este sugestivă pentru starea în care se află sportul românesc și arată cât de interesați sunt guvernanții și autoritățile locale de soarta tinerilor care vor să facă performanță.

„Bianca Andreescu s-a mutat de la Pitești în Canada și îți câștigă US Open. De ce? La Pitești, în era modernă, după 1990, n-a avut mingi de tenis și n-a avut teniși! Atunci, ne uităm cu toții în oglindă și spunem: «Ce-am păcătuit, oare?” a declarat Ion Țiriac.

Deși a trecut ceva vreme de la momentul plecării Biancăi Andreescu în Canada, Piteștiul nu are nici acum o bază sportivă unde tinerii să facă performanță. Terenurile de tenis pe care Bianca juca sunt acum abandonate. Baza Arpechim este în ultimul hal și autoritățile amintesc de ea doar în campaniile electorale. Oare câți copii și-au ratat viitorul pentru că în municipiul reședință de județ administrația nu a fost niciodată capabilă să susțină performanța în sport?

CITEȘTE ȘI... Accident cu victimă încarcerată la Călinești! Cercetările continuă!

Bianca Andreescu a făcut tenis în România timp de trei ani, până la vârsta de zece ani. Acum are 20 de ani și e plecată din România de mai bine zece. Le este recunoscătoare canadienilor, cărora le mulțumește pentru sprijinul acordat, de care nu a avut parte în România.


Sursa: Săptămânal Ancheta