Ion Dumitru, mesaj de pe patul spitalului pentru cei care se „îngrijorează” pentru sănătatea sa

Trebuie să fi fost o adevărată lovitură pentru Ion Dumitru, primarul din Albota, diagnosticul de COVID-19. Nu pentru că urmează niște alegeri, căci în privința acestora susține că nu are nicio emoție, ci pentru că la propriu respirația sa se sprijină într-un singur plămân. Spune că experiența prin care a trecut a fost cu adevărat groaznică și își dorește ca locuitorii din Albota să nu mai trateze cu ușurință riscul unei potențiale infecții.

 

 

 „Chiar nu e de joacă, dar suntem un popor care luăm totul în râs, în bătaie de joc”

 

 Domnule primar, cum vă simțiți?


- Sunt bine, mâine (n.r. sâmbătă, 15 august) mă externează.

 


 Cum a fost toată această perioadă pentru dumneavoastră?


- Groaznică! Lumea nu își dă seama prin ce treci! Familia spunea odată că nu e de joacă. Chiar nu e de joacă, dar suntem un popor care luăm totul în râs, în bătaie de joc. 

 


 Mă gândesc că dumneavoastră n-ați luat lucrurile în bătaie de joc și, cu toate acestea...


- M-am ferit mai mult decât credeam că sunt capabil. Am fost și sunt conștient că am doar un plămân, sunt conștient că o expunere din asta mă poate băga în mormânt... Mi-am făcut toate socotelile și credeți-mă că nu știu cum s-a întâmplat. Nu am umblat fără mască, am păstrat distanțarea pe cât posibil... Chiar nu știu cum s-a ajuns aici! Nu am avut temperatură, nu am tușit, nimic din simptomele bolii... Când am aflat că are COVID unul dintre noi, ne-am dus toți și ne-am făcut testul. Așa am aflat. Vreau să vă spun că destul de mulți oameni din comuna Albota au avut sau au COVID. Am descoperit, unul câte unul, câteva focare de infecție și îmi reproşez acum că nu am văzut la timp niște lucruri, că poate nu am acționat așa cum ar fi trebuit să o fac, la vremea respectivă. Am lăsat cumva garda jos, deși nu trebuia, pentru că sănătatea oamenilor este cel mai important lucru!

 


 După ce ați aflat că aveți COVID, cum au evoluat lucrurile în ceea ce vă privește?


- Nu am transpirat, nu am tușit, dar starea aceea de rău, de moleșeală, de disconfort total... asta a fost cel mai rău. 

 


 Mă gândesc că, la problemele dumneavoastră, medicii de acolo au gestionat problema cât se poate de profesionist din moment ce, iată, și cu un singur plămân, azi vă externați.


- Au venit mulți din județul Argeș aici. Pe mulți îi știți, nu vreau să le dau eu numele. Vă asigur că nu degeaba vin aici.

 


 Ați fi avut încredere să vă fi lăsat pe mâna sistemului argeșean de sănătate?


- Să știți că da. Soția mea este foarte bine tratată la Mioveni, un alt consilier este foarte bine tratat la Valea Iașului. Am vreo patru consilieri internați. Eu zic că în sâmbăta în care am depus candidaturile, atunci ne-a ars cineva!

 


 Cu sau fără intenție?


- Să ai intenție trebuie să fii un mare ticălos!

 


 Și cu toate acestea, scriați dumneavoastră pe Facebook, sunt... ticăloși care s-au bucurat că ați ajuns pe un pat de spital...


- Așa este. Să și vreau să pierd alegerile, nu am cum să le pierd! Realizările mele sunt cunoscute de toți, nu trebuie eu să mă laud. 

 


 Ce ați învățat din toată această experiență, ce lucruri ați descoperit?


- Am avut timp să mă uit pe Facebook și am realizat cât de mulți proști sunt! Văd absolvenți de „Odobescu”, de „Zinca Golescu”, de Economic cum și ce scriu și te minunezi cum de e posibil, cum de oamenii aceia au terminat un liceu. Cei care au spus că nu am voie zece zile să ies să mă bage într-un beci și să mă scoată după alegeri, că tot primar mă scot. 

 


 Există ceva ce ați fi făcut altfel?


- Da, era un obicei pe care îl țineam de 29 de ani cu cetățenii. De Sfântă Mărie sărbătoream cu sarmale, cu pepeni, cu toate cele... Pepenii cădeau în sarcina mea și nici soția nu a putut să ajute... A fost un an trist pentru mine și familia mea. La anul mă apuc de o biserică frumoasă. Va fi chiar în fața primăriei.