Ion Dumitru: Comuna asta eu chiar o iubesc, vă spun sincer!

Primarul comunei Albota, Ion Dumitru, se apropie de a 7-a rundă de alegeri locale la care participă drept candidat. Domnia sa este din 1996 edil al localităţii, este un „brand” pentru Argeş, fiind portavocea colegilor săi atât la nivel judeţean, cât şi naţional, ca preşedinte al filialei Argeş a Asociaţiei Comunelor din România şi reprezentantul lor în ADR Sud-Muntenia. Este dedicat comunei sale, şi îşi doreşte să mai continue încă patru ani ca primar pentru a îndeplini obiectivul suprem: transformarea totală a localităţii Albota.  În 1996, când a venit la Primărie, un singur bec funcţiona în toată comuna, iar progresele din ultimii 24 de ani sunt mai mult decât evidente. Despre faţa nevăzută a administraţiei publice, despre planurile de viitor, dar şi despre viziunea sa, ne-a vorbit în interviul acordat.

 

 

 De ce trebuie să vină cetăţenii din Albota la vot pe 27 septembrie şi cum ar trebui să îşi cântărească opţiunile?


- Votul este o obligaţie cetăţenească şi trebuie să se prezinte cu toţii la vot pentru a îl alege pe cel mai bun! De ce sunt eu cel mai bun dintre candidaţii înscrişi în competiţia electorală?! Am spus că voi detalia asta după alegeri, ca să nu zică cumva că îi vorbesc de rău, că de bine nu am de ce, însă cu greu mă abţin, la ceea ce văd că vine din partea lor. Oricât m-aş strădui să facem o comparaţie între mine şi ei, nu pot să o fac, ţinând cont de experienţa mea în administraţia publică. Nu mă interesează familiile lor, nu mă interesează că unii au făcut puşcărie şi au spus că sunt la facultate în Spania şi nu au avut nicio vacanţă în 3 ani ca să îşi viziteze familia, mă interesează ce pot oferi ei comunităţii. 
Ca să ai spot publicitar să spui „să dăm start implicării şi să terminăm cu nepăsarea”, deja este prea multă dezinformare! Dacă eu am fost nepăsător şi nu m-am implicat în dezvoltarea comunităţii înseamnă că am trăit degeaba. Oamenii poate nu ştiu că după ce am tremurat două ore pe la Minister, la Bucureşti, să obţin fonduri pentru comună, am venit şi m-am internat direct în spital cu pneumonie. Asta nu însemană nepăsare! Dacă am obţinut Sală de Sport de 1,5 milioane euro, dacă am obţinut prin PNDL 1,5 milioane euro pentru drumuri, dacă am obţinut 1 milion euro pentru şcoală, asta nu înseamnă nepăsare! Asta dovedeşte clar că m-am implicat!

 


 De ce votul cetăţenilor din Albota ar trebui să se îndrepte către dumneavoastră şi către echipa de consilieri locali pe care o aveţi?


- Vreau să mă voteze, pentru că pe listele lor de consilieri nu există niciunul care ar putea să ducă comuna unde mi-am propus eu. Am verificat şi lista PNL, locul 2 şi 3 sunt doi oameni care în total au 160 de ani. Dacă cineva crede că poţi veni cu asta să îl învingi pe Ion Dumitru, cunoscut ca Nelu Moraru?! Să ne baţi în condiţiile în care venim cu o echipă de consilieri în care avem ingineri, directori de bancă, tehnician forestier, profesori, oameni tineri şi oameni cu experienţă. Pe tânărul care este director de bancă dorim să îl avem viceprimar şi, poate primar, la următoarele alegeri.  Cetăţenii din comuna Albota ştiu că eu sunt un om de cuvânt. Anul acesta jumătate din bugetul nostru a fost pentru gaze în satul Cerbu. La ora actuală au gaze şi sunt fericiţi. La Albota am făcut strada Morlovani şi str. Moşteni nepromise în campania electorală, ceea ce au însemnat 60 miliarde lei vechi. De ce trebuie să mă voteze?! Pentru că sunt un om implicat! Am avut probleme de sănătate, am avut dezamăgiri, însă Dumnezeu a vrut de fiecare dată să mă ridic şi să ajung înapoi aici la Primărie, unde nu am dormit, nu m-am odihnit şi nu o voi face nici de aici încolo. Voi fi unul dintre cei mai implicaţi primari şi nu am numai comuna în responsabilitate. Iar locul meu este încă în primăria Albota. Cu echipa pe care o am în Primărie am reuşit să aduc 11 milioane de euro, doar în ultimul mandat, pe care îi regăsiţi în această comună. Şi voi mai aduce finanţări, pentru că ştiu unde să caut banii.

 


 Unde v-aţi propus să duceţi localitatea? Ce proiecte aveţi angajate pentru următorii 4 ani?


- Am de terminat canalizarea pe Cerbu, pe Mareş, am poduri de făcut, vom face Grădiniţă cu Program Prelungit, pe care acum o mobilăm, şi after - school. Ştie comuna prin ce trec eu?! Ştie de ce nu am făcut canalizare până acum?! Nu am făcut, pentru că a trebuit să cumpăr terenuri de la cetăţenii din Cerbu pentru staţia de epurare, iar eu nu puteam să le dau banii pe care îi cereau, deoarece nu mă lăsa legea. A trebuit să îi implor să accepte preţul stabilit de guvern, ca să cumpăr acel pământ, singurul pe care puteam construi staţia, ceea ce a însemnat să aştept un an. Sunt lucruri pe care ei nu le ştiu, pentru că nu am stat să mă plâng prin comună, dar cred că este bine să cunoască şi aceste aspecte. Eu nu le spun votaţi-mă! Eu le spun votaţi-mă că aveţi nevoie de mine să ducem comuna unde ne-am propus. Când intraţi în Albota, vreau să aveţi impresia că aţi intrat în Elveţia, ceea ce nu e greu. Asta îmi doresc şi îmi doresc să rămân în istorie ca cel mai bun primar.

 

 

 

 

►  În comuna Albota, sunt oameni muncitori pe care îi iubesc, cu case frumoase, curţi frumoase. Noi nu avem cetăţeni din Albota care să cerşească pe la Piteşti, că nu ne facem de râs. Comuna asta eu chiar o iubesc, vă spun sincer!

►  Nu îmi este indiferent cine este la conducerea Consiliului Judeţean şi îl vreau pe cel pe care îl merită acest judeţ, pe Ion Mînzînă. La Primăria Piteşti, de asemenea, deoarece vreau să am o colaborare foarte bună cu acesta pentru ca zona metropolitană să devină o realitate. Nu îmi este indiferent cine vine şi vreau să vină Gentea, care este un om de cuvânt! Voi ocoli Piteştiul dacă nu iese Gentea, dacă piteştenii au altă preferinţă!