Ion Baicea: Voi continua proiectele demarate şi îmi urmăresc priorităţile stabilite

Deşi le-au fost acceptate dosarele de candidaţi şi în ciuda faptului că au câştigat votul cetăţenilor, primarii care au fost suspendaţi în trecut, în baza raporturilor Agenţiei Naţionale pentru Integritate, au mai avut de trecut un hop. Mandatul acestora a fost contestat de către Instituţia Prefectului, fix în problema ANI, punându-le încă o piedică să ajungă pe fotoliul câştigat prin vot. Săptămâna trecută au scăpat însă de acest stres Iulian Miu de la Ungheni, Cătălin Manta de la Albeştii de Muscel, Gheorghe Purcaru de la Morăreşti, Cristian Dică-Hristu de la Vlădeşti şi Ion Baicea de la Costeşti. Acesta din urmă ne-a declarat că a răsuflat uşurat şi acum urmează să îşi continue proiectele. În această săptămână speră să fie învestit alături de Consiliul Local, însă aşteaptă ca Prefectura să îi programeze pentru oficierea ceremoniei. 


„Contracandidaţii şi prefectul au uzat de dreptul lor de a face contestaţie, probabil nu au înţeles că eu chiar am avut dreptul să candidez. Eu îmi voi continua proiectele demarate şi îmi urmăresc priorităţile stabilite pentru comunitate. Principalele obiective de investiţii sunt extinderea reţelei de gaze, pentru care vom încerca accesarea de fonduri externe, şi demararea, în primăvară, a lucrării de canalizare.”, ne-a declarat Ion Baicea. 


Din păcate pentru el, nu acelaşi dezondământ l-a avut Ştefan Benonie de la Aninoasa. Deşi speţa sa a fost similară cu a colegilor „de suferinţă”, în cazul său instanţa a decis invalidarea mandatului. Primarul de la Aninoasa nu renunţă însă aşa uşor şi a declarat că, şi dacă se vor organiza iarăşi alegeri, va candida din nou!

 


 Primari contestaţi de contracandidaţi


La o lună de la alegerile locale, încă aşteaptă cu emoţii să vadă dacă îşi preiau sau nu mandatul. Mihai Georgescu de la Călineşti, care în trecut a ispăşit o condamnare la închisoare cu executare pentru delapidare, este contestat de către Partidul Mişcarea Populară. Contracandidatul Ion Chirănescu i-a pus de la început beţe în roate şi încă nu îi dă pace. Procesul de validare va fi judecat la Tribunalul Argeş săptămâna aceasta, în condiţiile în care consilierii locali deja au depus jurământul. Şi primarul de la Băiculeşti, Niculaie Dragnea, este contestat de către activista civică Simona Niculescu, preşedinta şi fondatoarea asociaţiei „Public Attitude”, care a candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş. Procesul are termen în această săptămână. Noul primar de la Căteasca, Liviu Năstase, a primit şi el o piedică, fiind contestat în instanţă de către predecesorul său, Eugen Mira. Magistraţii au respins însă acţiunea.