Ion Baicea: „Cu oricare alt candidat, PNL pierde Costeștiul”

Recent suspendat pe motiv de incompatibilitate, întrucât, în paralel cu funcția de primar, a mai făcut parte şi din consiliile de administraţie a două unităţi de învăţământ din oraş, Ion Baicea își face planuri de candidatură și pe mai departe. Acesta a contestat și decizia ANI, și ordinul de suspendare al prefectului și crede că va avea câștig de cauză așa cum au mai avut și alți edili găsiți incompatibili de către Agenția Națională de Integritate. Problema este că, în această situație delicată, liderul PNL Argeș, Adrian Miuțescu, nu mai dorește ca Baicea să candideze din partea liberalilor, lucru care reiese în mod evident din mica discuție pe care am purtat-o cu primarul suspendat al Costeștiului.

 

 

 „Aproape toate partidele din județ m-au contactat”


 Până la urmă, din partea cui candidați?
- Nu știu, dacă mă acceptă PNL... 


 Și când vă anunță? Vă ține în suspans?
- Opinia domnului Miuțescu, ultimul său răspuns, este că nu își asumă candidatura mea...


 Situația este ingrată, ce-i drept...
- Dar cu oricare alt candidat pierde Costeștiul. Și e păcat, că am muncit pe dreapta vreo 16 ani. 


 Bun, care e planul doi?
- Să-mi păstrez funcția de primar. 


 Independent?
- M-am gândit și la varianta asta, dar aproape toate partidele din județ m-au contactat. 


 Doamna primar de la Ștefănești își negociază candidatura din partea PNL cu domnul Orban, pe WhatsUp, pe la ore târzii. Dumneavoastră nu v-ați gândit să vă conversați măcar cu doamna Gorghiu sau doamna Turcan?
- N-am decât telefon cu butoane... Oricum, prefer să-mi negociez problemele la nivel local. Iar dacă la nivel local nu se poate, nu-i problemă, sunt și alte variante! 

 

 

 

 Proiecte importante pentru comunitate

 

Până când își va evalua toate variantele, Ion Baicea a dorit să le comunice locuitorilor care sunt proiectele în jurul cărora a gândit bugetul local din acest an. 
„Vom avea investiții, nu majore, ca în mandatul trecut, dar extrem de utile pentru oraș. Cele mai importante investiții sunt cele care vizează extinderea rețelei de gaze naturale. Anul acesta vom introduce peste 20 km de conductă de gaze. Pentru a racorda toată localitatea la gaze, mai avem nevoie de alți 20 de kilometri. Lucrările din acest an sunt finanțate 98% din bugetul local și 2% de către Distrigaz. Pentru celelalte lucrări, am depus un studiu de fezabilitate pentru alocare de fonduri și așteptăm răspunsul de la Ministerul Dezvoltării. Pe oraș avem gaze, canalizare, avem toate utilitățile, dar ne confruntăm cu probleme în privința satelor aparținătoare.”, ne-a declarat Ion Baicea.  


Al doilea mare proiect va demara, cel mai probabil, în vara acestui an. Este realizat în parteneriat cu societatea Apă Canal, pe fonduri europene, și vizează introducerea a 50 de kilometri de canalizare în satele Broșteni, Podul Broșteni și cartierul Zorile. 
Un alt proiect important pentru comunitate se referă la reabilitarea internatului Liceului Teoretic. ,,Vrem să transformăm internatul într-unul tip hotel, cu doi elevi în cameră și grup sanitar propriu. Banii sunt alocați din bugetul local. 100.000 de euro costă cele 28 de camere pe care le vom face anul acesta, dintr-un total de 50. La internat sunt cazați în prezent 20 de elevi, dar credem că după ce reabilităm și vom oferi alte condiții, vom avea mult mai mulți.”


Nu în ultimul rând, Ion Baicea speră ca primăria să obțină de la Ministerul Dezvoltării fonduri pentru proiectul de asfaltare a arterelor principale din satele aparținătoare Costeștiului. „Sunt 26 de km proiectați pentru asfaltare. Sperăm să obținem finanțare de la Ministerul Dezvoltării, după ce executăm canalizarea, ca să facem lucrurile în ordinea normală.”, ne-a mai declarat Ion Baicea.

 

Sursa: saptamanalul ancheta