Ion Baicea aşteaptă optimist rezultatul contestaţiei împotriva ordinului de demitere

Ion Baicea aşteaptă optimist rezultatul contestaţiei împotriva ordinului de demitere:  

„Sper să îmi reiau funcţia şi să candidez din nou la Primăria Costeşti”
 
La începutul acestui an, primarul oraşului Costeşti, Ion Baicea, a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. În urmă cu câţiva ani, ANI l-a declarat incompatibil pe edil, pe motiv că, în paralel cu funcţia de primar, a făcut parte şi din consiliile de administraţie a două unităţi de învăţământ din oraş. Baicea a contestat decizia ANI în instanţă, procesul terminându-se în ianuarie anul acesta la Înalta Curte cu un verdict nefavorabil. La doar două săptămâni distanţă, a venit şi ordinul de suspendare a sa din funcţia de primar al oraşului Costeşti, pe care Ion  Baicea de asemenea l-a contestat în instanţă chiar a doua zi. 

„Eu şi Miuţescu nu prea ne potrivim la... filet”

În aşteptarea deciziei instanţei, care se va pronunţe la termenul din 20 februarie, edilul stă acasă şi este pregătit să se întoarcă la muncă, fiind optimist în ceea ce priveşte contestaţia sa: „Eu sper să îmi reiau funcţia de primar şi după aceea vreau să candidez din nou”, afirmă Ion  Baicea. 

Ion Baicea spune că relaţia lui cu partidul este una foarte bună, cu excepţia unei relaţii ceva mai încordate cu preşedintele Adrian Miuţescu: „Probabil nu prea ne potrivim la... filet. Dar eu zic că o să ne potrivim până la urmă. Voi candida tot din partea PNL-ului, am atâta vechime în interiorul partidului,  Costeştiul e singurul oraş de dreapta în Argeş de 12 ani încoace, cred că nu contestă nimeni munca şi victoria mea în faţa PSD-ului. Dar dacă nu se poate dragoste cu sila, ştiţi cum se numeşte”, mai spune edilul. 

Tot cu gândul la proiectele oraşului

Deşi stă acasă de câteva zile, Ion Baicea se gândeşte tot la proiectele pe care le are pentru Costeşti şi pe care intenţionează să le continue: „Proiectele cele mai importante pe care intenţionez să le realizez sunt extinderea la reţeaua de gaze pentru toate gospodăriile de pe raza localităţii Costeşti şi canalizarea. Pentru perioada imediat următoare,  pe lista de priorităţi a Primăriei Costeşti se află reţeaua de gaze pe care deja am început-o, avem aproape 20 de km de conductă. De asemenea, sunt în plan şi alte lucrări solicitate de cetăţeni. Mesajul meu pentru cetăţenii din Costeşti în această perioadă de neclarităţi şi confuzie este să aibă încredere că nu îi las.”, a conchis edilul.