Ioan Sîrbu lansează un spital mobil pentru argeșeni

Ioan Sîrbu, candidat la Camera Deputaților din partea partidului PNL Argeș, a fost prezent ieri la București pentru lansarea programului de guvernare al Partidului Naţional Liberal în domeniul Sănătăţii.
Astfel, Ioan Sîrbu a prezentat concret măsurile pe care le va lua pentru a veni în ajutorul doctorilor şi pacienţilor argeşeni. “În primul rând trebuie redată demnitatea medicilor de familie, pentru că au fost deprofesionalizaţi, ceea ce este grav pentru sistem şi pentru populaţie. Din acest motiv, susţin instruirea lor de către stat şi trebuie să li se permită să-şi facă meseria de bază, să nu mai fie nevoit pacientul să meargă în oraşe, unde aglomerează spitalele, pentru situaţii care pot fi rezolvate local. Conform CNSAS, 25% din pacienţii internaţi în spitalele din oraşe reprezintă cazuri în afara justificării spitalizării, pentru că pe baza trimiterii de la medicul de familie, spitalul răspunde de starea pacientului şi îl tine sub observaţie. În mod real nu ar trebui să se ajungă aici”, a declarat Ioan Sîrbu în cadrul întâlnirii.
Totodată, Ioan Sîrbu a găsit o soluție și pentru pacienții argeșeni. În urma vizitelor din comunele argeșene, acesta a ajuns la concluzia că oamenii sunt umiliți și tratați necorespunzător.
“Mergând prin comune şi discutând cu oamenii, am văzut în mare parte cetăţeni umiliţi, trişti, sărăciţi de către PSD. Am găsit imediat o soluţie pentru a le oferi accesul la sănătate: este vorba de instituirea spitalelor mobile, prin care argeşenii să-şi poată controla starea de sănătate şi să beneficieze gratuit de servicii indispensabile”.
Astfel, candidatul la Camera Deputaților din partea partidului PNL Argeș își dorește instituirea unor spitale mobile pentru analize de sânge, controale oftalmologice şi stomatologice, prin autospeciale care să ajungă în toate satele din judeţ.
Autospecialele vor fi echipate cu electrocardiograf (EKG), biometru pentru măsurători necesare în stabilirea dioptriilor pacienților cât a implantului artificial folosit în operațiile de cataractă, intrumentar medical necesar verificării danturii, glucometre, tensiometru etc.
„Peste 10% din populaţie suferă de diabet, aşa că vreau să vin în întâmpinarea unor urmări grave. De asemenea, proiectul meu prevede proteze gratuite pentru pacienţii edentaţi total, cu care să se poată hrăni şi să arate a oameni. Tot în programul nostru oferim examen oftalmologic şi ochelari persoanelor defavorizate, ca să vadă lumea aşa cum este ea, nu cum le spune la ureche PSD, după ce îi sărăceşte şi îi minte. Nu în ultimul rând mă gândesc la copiii din mediul rural, abandonaţi de stat, care nu au nici măcar un cabinet stomatologic în comună, dar nici educaţie sanitară în şcoală”, a explicat medicul Sîrbu.

Comandat de PNL Argeș, publicat de MB AGENCY COMPLETE, CUI mandatar financiar: 11160004.