Investiţii importante în şcolile şi grădiniţele din Mălureni

În ultimii trei ani, primarul Florian Bucălie a făcut tot posibilul pentru a aduce şcolile din comuna Malureni la standarde moderne. Toate aceste investiţii au asigurat atât copiilor, cât şi cadrelor didactice condiţii optime pentru desfăşurarea orelor. Ei bine, tocmai existenţa acestor investiţii în infrastructura educaţională a permis conducerii Primăriei Mălureni, în contextul debutului anului scolar 2020-2021, să îşi concentreze atenţia pentru respectarea normele  impuse de Ministerul Educatiei şi cel al Sănătăţii, în vederea desfăşurării cursurilor în condiţii de siguranţă. 


Dacă în urmă cu câţiva ani televiziunile naţionale se îngrămădeau să realizeze reportaje cu condiţiile dezastruoase puse la dispoziţia copiilor din Mălureni, în ultimii ani lucrurile s-au schimbat radical. Acest lucru se datorează faptului că primarul Florian Bucălie, care conduce comuna de doar câţiva ani, a înţeles cât de important este rolul educaţiei în dezvoltarea unei comunităţi, cu atât mai mult, cu cât la Mălureni riscul de abandon şcolar a fost dintotdeauna unul scăzut. Şi, ce n-au reuşit alţii în aproape trei decenii, a realizat Florin Bucălie în doar trei ani, lista investiţiilor realizate în mandatul său vorbind de la sine:


# sistem alimentare cu apă Centru Multifuncțional de servicii sociale Păuleasca - after school gratuit pentru copiii din satul Pauleasca; 
# înfiinţare teren minifotbal  în satul Mălureni - Şcoala Gimnaziala „Petre Tudose”; 
# reabilitare interioară și exterioară a Şcolii  Primare Mălureni;
# reabilitare Şcoala Primară Bunești  prin constructie de grup sanitar și centrală termică; 
# construcţie acoperiş Şcoala Gimnazială „Petre Tudose”;
# amenajare loc de joacă pentru copii la Școala Gimnazială „Petre Tudose”;
# alimentare cu apă şi fosă septică la Şcoala Gimnazială  „Petre Tudose”; 
# construire grup sanitar încorporat Şcoala Gimnazială din satul Zărneşti; 
# construire grup sanitar încorporat pentru Şcoala Primară Buneşti;  
# construire gard pe latura estică a curţii Şcolii Gimnaziale  Zărnești;
# reabilitare Şcoala Bădiceni;
# construcţie acoperiş  Școala Primară Buneşti, comuna Mălureni, județul Argeș; 
# grup sanitar încorporat Școala din Zarneşti.


Tot pentru a veni în sprijinul copiilor la început de an şcolar, începând cu 1 septembrie, Primăria Mălureni, prin compartimentul de Asistenţă Socială, a demarat acţiunea de primire a solicitărilor pentru acordarea de tichete sociale, în valoare de câte 500 lei, care vor fi acordate copiilor ce provin din familii nevoiaşe. Astfel, elevii din comuna Mălureni care provin din familii al căror venit mediu net nu depăşeşte 1.115 lei şi preşcolarii din familiile cu venit mediu net mai mic de 284 lei vor primi tichete valorice electronice de 500 lei, bani cu care părinţii vor putea cumpăra exclusiv rechizite şi articole de îmbrăcăminte necesare copiilor la şcoală sau la grădiniţă. Cererile se mai pot depune până pe 9 septembrie.