Investiţii de peste 3 milioane de euro la Bazinul Olimpic

Săptămâna trecută, ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a fost prezent la Piteşti pentru a semna şase contracte de finanţare pentru tot atâtea proiecte de investiţii ce urmează a fi derulate în Argeş. Unul dintre proiecte vizează modernizarea Bazinului Olimpic, însă acest contract nu a mai fost semnat, deoarece avea documentaţia incompletă: „Eu venisem pregătit să îl semnez. Dar sunt nişte probleme...” - a precizat vicepremierul Suciu, adăugând însă că speră ca într-o săptămână acestea să fie remediate, iar contractul de finanţare să fie semnat cât mai repede. 


Proiectul de modernizare a Bazinului Olimpic este unul dintre cele mai aşteptate de către piteşteni, devenind în ultimii ani nu numai o pepinieră de înotători, ci şi unul din locurile preferate pentru sport, întreţinere şi sănătate. Investiţia se ridică la suma de 15.794.577 de lei, bani care vor fi investiți în lucrări de reamenajare de la refacerea finisajelor interioare, până la montarea de panouri solare și eficientizarea energetică a acestuia.

Lucrările presupun însă și refacerea pardoselilor interioare, înlocuirea vechilor uși, amplasarea unui elevator pentru persoanele cu dizabilități, precum și montarea de rampe pentru aceștia, termoizolarea pereților exteriori și ulterior zugrăvirea acestora, înlocuirea ferestrelor vechi cu tâmplărie de aluminiu, precum și înlocuirea ușilor de acces cu unele noi, moderne.

În ceea ce privește lucrările de modernizare la instalațiile aferente Bazinului Olimpic, banii vor fi investiți în instalații noi de recircuire a apei, instalație de încălzire a cuvei bazinului, instalație de tratare a apei, precum și modernizarea tuturor grupurilor sanitare. Bazinul Olimpic va beneficia de un număr de 20 de panouri solare, iar întreg sistemul de iluminat va fi înlocuit de unul nou cu corpuri electrice cu LED. De asemenea, au fost prevăzute rețele moderne de voce-date și o centrală de alarmare contra incendiilor. 

 


Sursa: Săptămânalul Ancheta