INVESTIȚII NOI ÎN ARGEȘ ÎN 2017!

Pentru anul următor se anunţă deschiderea a două mari unităţi de producţie în Argeş. La Oarja se construieşte fabrica cu capital turc Yildiz Entegre, unde se va produce MDF. În ultima jumătate a anului 2016 a început recrutarea de personal, pentru ca în 2017 să poată deschide producţia.

Grupul Industrial Componente, deţinut de familia omului de afaceri Gheorghe Badea, a iniţiat o investiţie nouă, care se va concretiza într-o hală unde se vor produce piese Ford, atât pentru fabrica de la Craiova, cât şi pentru Ford Germania. „La acest moment, am finalizat întreg procesul de autorizare, dar şi de întocmire a documentaţiei pentru construirea fabricii. Sperăm ca lucrările să demareze în februarie, iar din luna mai să şi începem producţia pentru Ford, noua fabrică urmând să realizeze mai multe piese de plastic pentru constructorul de maşini”, a declarat Gheorghe Badea pentru săptămânalul „Ancheta”. Hala va fi amenajată în continuarea secţiilor deja existente ale Subansamble Auto şi va fi construită de societatea Omnium Distribution, pe str. George Coşbuc. Noua secţie va avea circa 2.000 mp şi va necesita circa 150 de noi angajaţi. Investiţia se ridică la aproximativ 5 milioane de euro, cost în care intră atât construcţia, cât şi echipamentele.

Mai mult, din câte ne-a declarat Gheorghe Badea, anul 2017 va însemna pentru GIC materializarea unor noi parteneriate cu multinaţionale, care se vor concretiza în fabricarea de repere pentru toate mărcile auto. „La toate fabricile din grup avem dezvoltări de noi proiecte în toate tehnologiile: metal, presaj cu acoperiş metalic, injecţie de plastic, suflare, extrudare, injecţie de poliuretan. Absolut în toate direcţiile avem cooperări şi dezvoltări noi” - a completat managerul Gheorghe Badea.

#Dacia - motorul economiei argeșene.

George Caval, preşedinte Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş: „Încerc să gândesc pozitiv, ca întotdeauna. Programul de guvernare care a stat la baza alegerii partidului câştigător este unul complet şi m-aş bucura dacă ar reuşi să fie pus în totalitate în practică. Sunt foarte multe lucruri pozitive în acesta, inclusiv pentru mediul de afaceri.

În ciuda nenumăratelor evenimente care sunt în plan social şi politic, aflate în strânsă legătură cu mediul economic, sper că motorul şi locomotiva economiei argeşene, care este Dacia, va trage în continuare multele societăţi care fabrică piese pentru Dacia şi contractorii care lucrează pentru acestea. De asemenea, sper la o evoluţie pozitivă a producătorilor din Argeş, unii mai puţini cunoscuţi şi care nu activează pe lângă industria auto. Avem multe produse de calitate fabricate în Argeş, care vor permite judeţului să susţină că este cea mai bună soluţie când se va nominaliza capitala regiunii noastre.

Pentru 2017 avem un proiect mare, împreună cu Dacia, de la care am luat un accept verbal în urma discuţiei cu directorul general, în cadrul căruia să organizăm un târg „Fabricat în Argeş”. Astfel, vom putea arăta că în Argeş se fabrică şi alte lucruri, nu doar Dacii. Avem obiecte vestimentare, decoraţiunile de la Curtea de Argeş, produse alimentare şi din agricultură, care trebuie popularizate pe plan naţional şi nu numai. Pentru 2017 sunt pozitiv şi optimist!”

Sursa: Săptămânalul Ancheta