Învăţământul dual argeşean - susţinut de companii mari precum Dacia, OMV sau Distribuţie Oltenia

Deşi la acest moment sunt dispuse măsuri de şomaj tehnic sau disponibilizări în zona privată, companiile mari investesc în pregătirea forţei de muncă specializate, prin sistemul de învăţământ dual. Pe data de 29 iunie, încep înscrierile la clasele susţinute de Dacia, OMV şi Distribuţie Oltenia. 

 

 700 lei pe lună, bursa OMV la Şcoala Petroliştilor


OMV Petrom are programul „Şcoala Petroliştilor!” care se derulează în sistem dual în cadrul Liceul Tehnologic „Astra Pitești”. Acesta se adresează tinerilor absolvenţi de clasa a VIII-a interesaţi de domeniul energiei sau celor care au 8 clase şi nu au împlinit încă 26 de ani. Odată admiși în program, viitorii petroliști vor beneficia de pregătire profesională în domeniul de operator sonde. Pe parcursul pregătirii lor, elevii vor beneficia de o bursă în valoare de 200 de lei acordată de statul român și de o bursă suplimentară acordată de OMV Petrom, de până la 700 de lei pe lună, în funcție de performanța școlară. La finalizarea celor trei ani de învățământ profesional, elevii vor dobândi o calificare profesională recunoscută la nivel european și vor avea oportunități de angajare în cadrul companiei OMV Petrom.

 

 400 lei bursă şi alte facilităţi de la Dacia


Pentru cei pasionaţi de domeniul tehnic, sunt disponibile 116 locuri susținute de Dacia în cadrul a două unităţi: Liceul Tehnologic Construcții Mașini Mioveni și Liceul Tehnologic Astra Piteşti. Elevii vor beneficia de o bursă lunară de 400 de lei pe durata studiilor și alte facilități în timpul practicii (cheltuieli transport și prânz asigurat, echipament de lucru și protecție, rechizite etc). Cei care vor obține rezultate foarte bune pot accesa burse suplimentare în valoare de 200 de lei lunar. Înscrierile se încheie pe 6 iulie.

 

 200 lei de la Distribuţie Oltenia, doar pentru cei cu rezultate bune


Distribuţie Oltenia îşi formează viitorii electricieni tot la Liceul Astra Piteşti, partener al programului în sistem dual „Ucenic electrician”. După cum se arată în descrierea programului, la absolvirea celor trei ani de şcoală profesională cu profil electric, elevii se pot angaja în Distribuţie Oltenia. Tinerii interesaţi de această şcoală profesională trebuie să se înscrie în intervalul 29 iunie - 3 iulie 2020 la secretariatul Liceului Astra. Elevii admişi au parte de o serie de beneficii, printre care burse lunare de studiu în valoare de 200 lei, pentru primii 5 elevi din fiecare clasă, în plus faţă de sprijinul financiar oferit de către stat, în valoare tot de 200 lei.

 

Preluare Saptamanalul Ancheta