Învățătoare din Sibiu - în concediu medical din septembrie. Un medic din Argeș - implicat!

Poliţia din Sibiu anchetează modul în care o învățătoare din Sibiu a obținut certificatele medicale de la un medic din Argeș. Femeia lipsește de la ore de la începutul anului, iar școala nu poate angaja o altă învățătoare.

CITEȘTE ȘI ... Zeci de oi furate dintr-un saivan din Sibiu - Hoții sunt din Argeș!

Potrivit şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, Tiberiu Ivancea, poliţiştii verifică o învăţătoare şi pe medicul din Argeş care i-a emis certificate medicale, după ce mai mulţi părinţi ai copiilor din clasa învăţătoarei au cerut ajutorul IPJ Sibiu, potrivit Agerpres.

“Ne-am şi sesizat în baza unei audienţe pe care am avut-o ieri. Au fost la mine câţiva părinţi ai copiilor din clasa respectivă. Ne-am autosesizat şi am demarat verificări în sensul de a stabili autenticitatea sau veridicitatea acelor adeverinţe de concediu medical. Doar că acest lucru este de durată. Vom vedea care va fi rezultatul acestor verificări. Încă nu este un dosar penal, am demarat nişte verificări. Dacă indiciile pe care le găsim ne duc către un dosar penal, vom înregistra un dosar penal”, a spus şeful IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea.

CITEȘTE ȘI ...Dispărut de acasă! Marius Ștefan - căutat în zona barajului de la Zigoneni


Părinţii copiilor din clasa întâia, la care este învăţătoare Adela Achim, la Şcoala Gimnazială “Radu Selejan” din municipiul Sibiu, reclamă faptul că, din septembrie, aceasta a lipsit până zilele trecute, când a fost prezentă doar o zi, după care a anunţat că nu poate să mai vină la serviciu. Inclusiv miercuri, învăţătoarea a lipsit de la ore. Aceasta a anunţat şcoala că este bolnavă, prezentând certificate medicale eliberate de un medic din judeţul Argeş, cu diagnostice diferite.

Învăţătoarea verificată de poliţişti a acumulat de la începutul anului şcolar şi până în prezent 76 de zile de concediu medical, potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, Alexandru Dumbravă. Acesta a menţionat că şcoala a apelat la ajutorul altor învăţători, chiar şi la ajutorul femeii de serviciu, ca să fie supravegheaţi copiii.

CITEȘTE ȘI ... Bărbat amendat pentru că se masturba în public! Se întâmplă în Pitești!

Potrivit conducerii şcolii, în mai multe rânduri, Adela Achim a anunţat şcoala, pe mail, la ora 8.00 dimineaţa, că s-a îmbolnăvit şi va lipsi o săptămână.

Sursa: romaniatv.net