Învățământ online la Corbi! Tablete pentru elevi

Din cauza pandemiei de COVID-19, școlile au fost închise iar cursurile în clase, suspendate, astfel a apărut nevoia ca profesorii să țină legătura și să desfășoare lecțiile cu elevii online, pentru a respecta Ordonanțele militare emise în perioada stării de urgență.

Un proiect pilot a fost implemetat în comuna argeșeană Corbi. Sub genericul ”Învățământul la distanță sau online, primarul Virgil Baciu, în parteneriat cu Școala gimnazială „Naum Râmniceanu” și Inspectoratul Județean al Educației Argeș”, a pus la dispoziția elevilor din clasa a VIII-a tablete cu sim prepay pe care au fost instalate aplicatiile : zoom, skype, whatsapp, pentru a putea parcurge materia și a acumula cunoștințele necesare în vederea închiderii anului școlar și susținerea examenului de capacitate. Aceste tablete au fost la dispoziție cu titlu de folosință până la terminarea anului scolar. 

”Învățămantul la distanță presupune conectarea elevilor cu resursele didactice distribuite, folosind diverse tehnologii în vederea obținerii cunostințelor și informațiilor pentru a putea parcurge materia și a răspunde sau rezolva temele transmise de către cadrele didactice acestora. Însă lipsa de logistică necesară (dispozitive, internet, aplicații, platforme,etc.) a îngreunat sau i-a pus în imposibilitate atât pe profesori cât și pe elevi de a parcurge materia și a susține cursurile la distanță, ceea ce ne-a deteminat să implementăm un proiect pilot la nivel de învățământ gimnazial și primar.”, este mesajul edilului Virgil Baciu.

Următorii pe listă sunt elevii de la clasele V-VII. Cadrele didactice de la Școala gimnazială „Naum Râmniceanu” s-au arătat încântate de implementarea acestui proiect și au arătat disponibilitate și implicare, urmând să vină cu propuneri și soluții concrete. În acest proiect, Inspectoratul Școlar Județean Argeș a răspuns pozitiv, recomandând anumite platforme compatibile învățământului la distanță.

Primarul Virgil Baciu face un apel către tineri, elevi sau studenți, care vor să ajute. Este nevoie de voluntari pentru a-i îndruma pe copii să învețe să folosească aceste dispozitive și aplicații.  Înscrierile pentru voluntariat se pot face pe facebook, messenger, sau la telefonul primăriei 0248580005 .


”Acest proiect reprezintă o provocare pentru toți și poate fi realizat cu multă implicare, susținere și eforturi depuse din partea tuturor și îl consider un pas spre ceea ce va însemna învățământul într-un viitor nu prea îndepărtat.

MULTUMESC PENTRU SUSȚINERE TUTUROR CELOR CARE SE VOR IMPLICA ȘI LE UREZ SUCCES CADRELOR DIDACTICE, VOLUNTARILOR ȘI ELEVILOR.”, adaugă primarul din Corbi.