(Video) Inundații puternice în Argeș! | Sursa Ta

În urma precipitațiilor abundente căzute în ultima perioadă, un drum este blocat spre o unitate turistică din localitatea Rucăr, între Valea lui Ivan și Barajul Pecineagu. Nu sunt persoane care să aibă nevoie de îngrijiri medicale. Tot în Rucăr, pompierii intervin pentru evacuarea apei din două locuințe, iar în Câmpulung au intervenit pentru evacuarea apei dintr-un beci. 

 

CITEȘTE ȘI... ( Video) Cățel salvat de la moarte de pompierii ISU Argeș |

 

De asemenea, în localitatea Lerești un alt drum este blocat spre un loc unde câțiva turiști și au amplasat un cort și o rulotă. Din fericire nu sunt persoane care să aibă nevoie de îngeri medicale. 
În zonele unde drumurile sunt blocate autoritățile locale și pompierii iau măsuri pentru deblocarea lor. 
La Lerești, forțele de intervenție sunt sprijinite și de un echipaj al Salvamont Câmpulung.

Cele 9 persoane (5 adulti și 4 copii) campate la Lerești au fost evacuate și vor fi cazate până mâine la cabana ABAV din Leresti.
În sprijin, au fost angrenate și două echipaje ale Jandarmeriei Argeș.

 

UPDATE, ora 18:05

În partea de nord a județului Argeș (amonte acumulare Râușor pe Râul Târgului și aval acumulare Pecineagu pe râul Dâmbovița), precipitațiile ce au depășit 100 l/mp.
Tot pe râul Dâmbovița, la stația hidrometrică Malu cu Flori au fost înregistrate precipitații de 87 l/mp.
Din cauza acestor cantități de apă, căzute în timp scurt s-au format viituri care au afectat mai multe zone.


Debitul râului Râul Târgului (amonte baraj Râușor) la SH Voina este de 25,9 mc/s cu tendință de creștere. Lacul de acumulare Râușor este exploatat conform Regulamentuluid e exploatare, nefiind probleme, dar este afectată apărarea de mal drept a râului Târgului (din administrarea ABA Argeș Vedea), aval de SH Voina.


Primăria comunei Lerești a comunicat că va interveni cu un buldoexcavator în zona afectată, pentru protejarea drumului județean. A fost solicitat sprijinul IJSU Argeș pentru avertizarea și evacuarea turiștilor aflați cu corturile în zona Voina.
Din cauza viiturii de pe râul Dâmbovița drumul spre barajul Pecineagu (din administrarea ABA Argeș Vedea) a fost rupt pe versantul drept. O parte a personalului de tură al barajului a rămas izolat la circa 4 km aval.


S-a solicitat sprijin la SVSU Rucăr și IJSU Argeș pentru transportarea personalului la barajul Pecineagu.
În zonă a ajuns un buldozer al ABA Argeș Vedea care, va încerca să reabiliteze porțiunile de drum afectate.
Toate echipele de intervenție ale ABA Argeș-Vedea sunt pe teren și acționează în zonele afectate.
 

Conform ISU Argeș, 60 de persoane care erau campate în localitatea Lerești cu cortul și cu rulote, vor fi evacuate din zonele unde a ajuns viitura și vor fi duse la cabana ABAV și la un spațiu destinat cazării peste noapte în Târgul Săptămânal Lerești.
Măsura evacuării acestora s-a luat în urma unei hotărâri de Consiliul Local, care nu dorește ca pe timpul nopții să fie expuși cetățenii la posibile situații de urgență, iar doar o parte din cei 60 cetățeni au ales să rămână peste noapte la locurile de cazare puse la dispoziție de către Consiliul Local, iar ceilalți au părăsit localitatea. 

 

 

 

 

 

Sursa: ISU Argeș