„Intră în joc, câştigă-ţi sănătatea!”, un proiect de succes

Sâmbătă,5 octombrie 2019,în sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” Mioveni s-a dat startul proiectului sportiv „Intră în joc, câştigă-ţi sănătatea!” inițiat de Instituția Prefectului Argeș, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Primăria orașului Mioveni. Evenimentul a fost marcat prin organizarea unui meci de fotbal fete, categoria gimnaziu urban, între echipele Școlilor ”Liviu Rebreanu” și ”George Topârceanu” din Mioveni.

La eveniment au participat autorității județene și locale, sponsori, parteneri, sportiva Luminița Huțupan Dinu și aproximativ 200 de elevi argeșeni.

Anul acesta 287 de echipe însumând aproximativ 2900 de copii din mediul urban şi rural participă la cea de-a cincea ediție a proiectului sportiv „Intră în joc, câştigă-ţi sănătatea!”, organizat în perioada 4 octombrie – 14 decembrie.

Scopul acţiunii este de a atrage cât mai mulţi elevi către sport, în sprijinul dezvoltării ariei de selecţie pentru practicarea sportului de performanţă. De asemenea, se urmăreşte educarea tinerilor către un stil de viaţă activ şi îndrumarea lor către sportul de echipă.

Competiţia se desfăşoară la mai multe ramuri – baschet fete şi băieţi, handbal fete şi băieţi, volei fete şi băieţi şi fotbal fete. Se pot înscrie elevi nelegitimaţi la vreun club la disciplina la care participă, meciurile fiind arbitrate de profesori de educaţie fizică şi sport în etapele preliminare şi de către arbitri acreditaţi în fazele semifinale şi finale ale campionatului.