Un actor la conducerea Centrului Cultural Mioveni

De două luni, Centrul Cultural Mioveni este coordonat de managerul Alin Călinescu, cel care a câştigat concursul pentru acest post. Are doar 31 de ani, este absolvent de Teatru şi Conservator şi are o bogată experienţă în spate, ca şi director al Centrului Cultural Călăraşi şi organizator al unor evenimente de amploare. Chiar dacă acum a devenit cunoscut argeşenilor, acesta colaborează de câţiva ani cu oraşul Mioveni, sprijinind instituţia pe care o conduce acum, în organizarea de evenimente. Celebrul Festival de Teatru, care an de an a adus artişti consacraţi ai scenei româneşti, a fost demarat în urmă cu mai bine de 4 ani, chiar de Alin Călinescu. Acesta este la rândul său actor, cu apariţii în serialul Las Fierbinţi, sezonul 2 şi un rol în filmul premiat la TIFF, “Sink”. Centrul Cultural Mioveni derulează 17 cursuri, la care sunt înscrişi peste 600 de copii, ce beneficiază gratuit de acestea.  


Cum aţi găsit Centrul Cultural?
- Cu multe lipsuri şi deficienţe, şi sunt indulgent când spun asta. La nivel de personal nu exista disciplină şi nici nu colaborau între ei. Probabil se ajunsese la această situaţie deoarece prin rotirea mai multor manageri interimari s-a pierdut situaţia de sub control. Pot spune că am reuşit să îmi fac înţeles obiectivul şi să îi determin pe oameni să muncească în echipă şi să îşi dorească să lucereze alături de mine la proiecte şi la organizarea unor evenimente de calitate. Mă bucur că am o echipă tânără şi muncitoare, alături de care vom demonstra Consiliului Local şi Primăriei, care ne sprijină în toate acţiunile noastre, că suntem pe măsura aşteptărilor impuse. 
 Ce proiecte aveţi în viitorul apropiat?
- Doresc să îmbunătăţesc lucrurile la sediu, deoarece nu a mai fost întreţinută clădirea şi a fost nevoie de unele investiţii minore. De asemenea, vom achiziţiona un sistem de lumini şi sonorizare pentru sala de evenimente. Ne vom concentra şi pe organizarea de evenimente, conform calendarului stabilit pentru anul în curs, precum şi altele, astfel încât să creştem nivelul cultural al oraşului. Eu sunt un perfecţionist şi planul meu este acela ca, de la an la an, să evoluăm. Vreau să organizăm evenimente de înaltă calitate şi să atragem un public cât mai larg.
 Ce evenimente ne pregătiţi?
- În perioada următoare, în zilele de 29, 30 iunie şi 1 iulie se va derula un eveniment de anvergură: “Zilele oraşului Mioveni”, la care vor participa inclusiv delegaţii internaţionale. O să avem numeroase surprize. Este primul an în care am reuşit să atragem, ca parteneri la organizarea evenimentului, companii cu capital străin, care ne-au sprijinit cu o sumă consistentă prin sponsorizările pe care ni le-au oferit. Sunt foarte mându de această reuşită deoarece este prima dată când aceştia oferă sponsorizări. Aşa cum ştim, cultura cheltuie, nu produce. 
 

 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta