Sindicatul de la Lisa Dräxlmaier: „Livrăm echipe complete pentru industria cablajelor!”

Cu siguranţă, subiectul care a ţinut capul de afiş în viața economică a județului nostru săptămâna trecută a fost decizia nemţilor de la Dräxlmaier de a închide - după mai bine de 20 de ani - Lisa Piteşti. Astfel, potrivit anunțului oficial, începând cu luna iunie, peste 800 de persoane din judeţul nostru vor rămâne fără un loc de muncă.

Chiar dacă oficialii germani au luat această decizie, Dräxlmaier rămâne unul dintre principalii angajatori din Argeş, întrucât același grup mai deține la acest moment societatea Sisteme de Producţie Cablaje SRL, în cadrul căreia lucrează peste 4.500 de angajaţi. În ceea ce privește explicația privind închiderea societății Lisa Dräxlmaier, aceasta a fost motivată de către conducere ca fiind o urmare a pierderii unor contracte importante. Off the record, se vorbește și de o slăbire controlată a vechii companii în ultimii ani prin atragerea angajaților de la Lisa către firma nou-înființată.

CITEȘTE ȘI ... CAZ ȘOCANT ÎN ARGEȘ! Și-a pierdut soțul într-un accident rutier, iar acum ...

De altfel, parte dintre cei care rămân acum fără loc de muncă ar putea fi absorbiți de către Sisteme de Producţie Cablaje SRL (SDPC), în condițiile în care aceștia acceptă un program de lucru mai încărcat și salarii - spun ei - mai mici decât primeau la Lisa Dräxlmaier. Dacă aleg să fie printre cei care se mută la cealaltă firmă (în limita în care poate aceasta să îi preia), nu vor mai primi salariile compensatorii anunțate: între 10 și 12 salarii, în funcție de vechime.

Dacă nu acceptă, sunt liberi de contract începând cu luna iunie, liberi să plece pe alte piețe de muncă, dar nu pot reveni în cadrul grupului vreme de 3 ani. Cum îi va afecta această măsură pe angajații rămași pe drumuri, dar și economia fragilă a județului, am încercat să analizăm împreună cu protagoniștii din sfera socio-economică vizată.


 Sergiu Lincă, sindicat: „Avem mână de lucru calificată care poate da drumul unei linii de producţie într-o săptămână!”

Aşa cum era de aşteptat, cea mai vehementă poziţie vizavi de închiderea Lisa a avut-o liderul de sindicat, Sergiu Lincă. Acesta îi conduce de 18 ani pe sindicaliştii din cadrul companiei și este angajatul acesteia de 20 de ani. Despre Sergiu Lincă se mai poate spune că este cel care a organizat, în anul 2012, cea mai mare grevă din cadrul grupului, domnia sa reuşind să scoată în stradă peste 4.000 de angajaţi. Acum, liderul de sindicat povesteşte fără menajamente despre decizia fără cale de întoarcere pe care au luat-o germanii, și anume aceea de a închide o fabrică ce funcţionează în judeţul nostru încă din 1993.

Care a fost momentul în care v-aţi pus pentru prima dată întrebări în ceea ce priveşte soarta Lisa?

- Când s-a înfiinţat SDPC (n.r. cealaltă societate: Sisteme de Producţie Cablaje SRL), prima noastră reacţie a fost... Pe cine angajaţi acolo? Au venit cunoștințe, s-au dus o parte din oamenii de la Lisa, au format o companie care a început să fie funcţională... Am intrat la negocieri în anul 2015, în condiţiile în care - undeva prin lunile martie-aprilie - eram tot timpul nevoiți să dăm explicaţii muncitorilor care veneau şi ne întrebau dacă se închide DLR-ul. Foarte mulți dintre ei ne spuneau că se mută la SDPC și acela a fost momentul în care am sesizat un număr mare de retrageri din organizaţia sindicală. Omul venea brusc şi îşi dădea demisia.
În 2016, negociem după ce, de asemenea, pleacă un alt număr mare de oameni. Acela a fost momentul în care ne-am interesat mai profund de viitorul DLR şi am întrebat conducerea ce are de gând. Am primit un răspuns de genul că Lisa nu se va închide, ci că doar au fost închiriate nişte hale către SDPC. Tot în 2016 a izbucnit un scandal la negocierile contractului colectiv de muncă, ocazie cu care am cerut prevederea privind salariile compensatorii în caz de concediere colectivă.

De atunci şi până la acest moment, au mai fost plecări masive de personal?

- Am întrebat la un momendat conducerea cum se explică valul mare de demisii cu care se confrunta Lisa. Într-un an jumătate au plecat 1.500-1.700 de salariaţi, în condiţiile în care, înainte, rata fluctuaţiei de personal a fost sub 1%. Spuneţi-ne ce se întâmplă cu oamenii, ce facem cu acest fenomen, cum îl stopăm?... am întrebat. Am primit răspunsul că DLR nu se va desfiinţa.

Și ce se întâmpla cu angajaţii?

- Erau racolați. Ni s-au solicitat din partea conducerii numerele de telefoane ale fiecărui salariat pentru protecţia muncii. Bineînţeles că le-am pus la dispoziţie lista. După aceea, oamenii noştri au început să primească telefoane de la o firmă obscură de recrutare care îi învăţa să-şi dea demisia din firmă și să se mute la SDPC, pe motiv că Lisa nu va mai exista, că va intra în insolvenţă, în faliment... Atunci am sesizat conducerea căreia i-am reproşat că ne-au cerut datele de contact pentru un lucru, nu pentru a ajunge la personaje care ne terorizau cu telefoane şi ne ameninţau că rămânem fără loc de muncă. Conducerea nu a recunoscut nimic.

Când aţi aflat pentru prima oară de concedieri, de închiderea Lisa?

- În luna decembrie, conducerea a selectat angajați pe care i-a anunțat că îi trimite două luni la Satu Mare. Printre ei, persoane cu copii cu dizabilităţi în întreţinere, persoane singure întreţinătoare de familie... Am reacționat, considerând că lucrurile nu se întâmplă normal, că firma nu poate dispune așa de viața angajaților. În ciuda reacției noastre, în luna ianuarie, duminica, Lisa a anunțat un număr de 40 de persoane că trebuie să urce în autobuz şi să plece la Satu Mare. Acela a fost momentul în care am sesizat BNS-ul, iar Dumitru Costin a trimis o scrisoare în Germania pentru a cere explicaţii cu privire la ceea ce se întâmplă. Ajunsesem deja la începutul lunii martie, când am am fost chemat la Bucureşti de domnia sa pentru a discuta cu cineva din Germania. Au început să-şi ceară scuze pentru telefoanele pe care angajaţii le-au primit de la SDPC şi pentru faptul că o parte dintre ei au fost forţaţi să plece la Satu Mare. Atunci am întrebat şi eu ce se va întâmpla cu Lisa Dräxlmaier Piteşti. Răspunsul a fost unul scurt: o să închidem, o să vă trimitem notificarea de concediere după 2 mai.

Câţi angajaţi sunt la acest moment în şomaj tehnic?

- Unii au intrat în şomaj tehic din noiembrie, alţii din februarie, iar în total sunt peste 800. Dezavantajul este că trebuie să fii la dispoziţia lor. Angajaţii au venit la mine şi m-au întrebat ce să facă, pentru că unii şi-au găsit deja loc de muncă. Şi la acest moment avem muncitori care accesează piaţa forţei de muncă, merg la interviuri...

Care sunt condiţiile acestei disponibilizări colective?

- Salariile compensatorii, pe care tehnic le iau toţi. Cei care au până în 10 ani vechime vor lua 10 salarii, restul, cei cu vechime, 12 salarii plus zile muncite şi alte sporuri. Sincer, nu ştiu care este formula de calcul. Teoretic, la următoarea lichidare, fiecărui muncitor trebuie să-i intre banii pe card.

Cum au reacţionat oamenii la aflarea faptului că Lisa se va închide?

- În momentul în care au aflat vestea concedierii, majoritatea angajaţilor au aplaudat. Oamenii noştri care şi-au găsit de lucru nu ştiu cum să-şi ia banii și să plece mai repede. Cea mai tare lovitură pe care o poate da la acest moment un alt angajator este să poarte discuţii cu noi. Din orice domeniu. Putem să formăm o echipă perfect funcţională, iar ei nu mai plătesc nicio firmă de recrutare. Le putem oferi mână de lucru calificată care poate da drumul la o linie de producţie într-o săptămână, avem profesionişti. Societăţile din Piteşti angajează în permanenţă. La acest moment, peste 100 de persoane sunt plecate în Mexic. Stau două luni. De exemplu, prima serie trebuie să vină după Paşte. Dar reacţiile de acolo sunt de genul: aşteptaţi-mă că vin să demisionez şi eu!

 Cum vi s-a părut metoda prin care s-a realizat închiderea companiei?

- Metoda pe care au ales-o nu a fost una bună. În secunda în care îţi baţi joc de factorul de producţie, aşteaptă-te ca acei oameni să nu-ţi mai fie alături. Nu a fost bună, pentru că – într-o discuţie transparentă – se puteau lămuri lucrurile foarte simplu și fără tam-tam. Acum îi aşteptăm să vedem dacă vor veni alături de noi pentru consilierea muncitorilor.

Paradoxal, Dräxlmaier investeşte 150 de milioane de euro în extindere

La conferinţa de presă organizată pentru anunțul măsurii de închidere a Lisa, reprezentanții Dräxlmaier au discutat în egală măsură și despre investiţiile de viitor. „Dräxlmaier își dezvoltă afacerea în România, investind peste 150 de milioane de euro până în 2018 într-un amplu proces de extindere. Lucrările de construcție din Hunedoara și Brașov au fost deja demarate. În Pitești, va fi continuată activitatea în Centrul de Dezvoltare Inginerie și IT, producția în cadrul celei mai noi companii, în timp ce prima companie înființată ar putea fi închisă. Investiția în regiune va continua prin susținerea sistemului de învățământ dual, precum și a programului de internship și a celui de predare de cursuri inițiate în cadrul Universității Pitești. Planurile companiei au fost aprobate de managementul Dräxlmaier Group în cadrul ultimei ședințe a Consiliului de administrație și au fost discutate cu reprezentanții Blocului Național Sindical și cu cei ai sindicatului reprezentativ din cadrul fabricii din Pitești. Liderii sindicali au fost interesați în special de planurile de afaceri pentru locația Pitești. Aceste planuri includ intenția de restrângere a activității celei mai vechi fabrici Dräxlmaier din România, care ar putea să afecteze aproximativ 800 de persoane. În prezent, în Pitești, lucrează peste 5.500 de angajați. Angajații companiei Lisa DLR se află deja în șomaj tehnic de la finalul lunii februarie 2017, din cauza reducerii comenzilor în cazul proiectelor gestionate de companie. Situația este rezultatul unui cumul de factori: pe de-o parte, este vorba despre reducerea firească a comenzilor în cazul produselor al căror ciclu de viață se apropie de final, iar pe de altă parte, este vorba despre faptul că unul dintre principalii clienți a decis să-și mute producția în Mexic”, a declarat Bernd Schmitt, director general Lisa.

CITEȘTE ȘI ... Atenție argeșeni! Poliția Argeș avertizează...

Angajații afectați urmează să primească între 10 și 12 salarii compensatorii, în funcție de vechimea în cadrul companiei și vor fi susținuți să se reintegreze cât mai repede pe piața muncii.
„Pentru noi este foarte importantă dezvoltarea în România, cu atât mai mult, cu cât aici se află peste 20% din numărul total de angajați ai Grupului. Piața este foarte dinamică, iar în relația cu clienții noștri avem nevoie de adaptare rapidă. Prin urmare, ne concentrăm planurile, astfel încât să le oferim un pachet de servicii optim: eficient, accesibil și produse la cele mai înalte standarde. În plus, în Pitești, dezvoltăm activități de cercetare care asigură un mediu competitiv pentru specialiștii în IT și inginerie. Susținem generațiile viitoare prin implementarea sistemului de învățământ dual în toate regiunile în care ne desfășurăm activitatea în România, având deja peste 200 de tineri pe care îi pregătim pentru viitor”, a declarat Tobias Nickel, director de comunicare al Dräxlmaier Group.

AJOFM. Nicolae Bădescu: „Piaţa argeşeană poate prelua disponibilizaţi”

Una dintre problemele care se ivesc, de regulă, în urma disponibilizărilor colective este cea privind creșterea bruscă a numărului de şomeri. Directorul Agenției Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş dă însă asigurări că în acest caz nu vor fi probleme: „Chiar dacă numărul salariaţilor care vor rămâne fără serviciu este mare, piaţa din judeţul nostru duce mare lipsă de muncitori în acest domeniu. Astfel, cei 800 de viitori şomeri vor reuşi, cu siguranţă, să se încadreze la una dintre firmele de profil şi aici aș enumera Lear, Leoni sau chiar Faurecia”, ne-a declarat Nicolae Bădescu, directorul AJOFM Argeș.

Primarul Cornel Ionică: „Am un mare regret pentru închiderea Lisa!”

Una dintre instituţiile care vor resimți, sub mai multe aspecte, decizia de a închide Lisa este, fără doar şi poate, Primăria Municipiului Piteşti, care încasa anual sume frumoase de pe urma societăţii, sume din taxe şi impozite. „Am discutat cu dânşii şi mi-au adus la cunoştinţă planurile de viitor ale companiei. Este un mare regret pentru mine, dar nu pot face nimic. Această decizie le aparţine şi este strategia bordului german. Dacă privim partea plină a paharului, compania mai are încă peste 4.000 de muncitori în municipiul nostru. Bineînţeles că acest lucru va avea un impact economico-social asupra Piteştiului, însă nu avem ce face. Firma era unul dintre cei mai buni contribuabili şi angajatori din Piteşti”, a declarat primarul municipiului, Cornel Ionică.

Gheorghe Badea, GIC: „Este păcat de acest brand!”

Cunoscutul om de afaceri Gheorghe Badea este cel care a reuşit, în anul 1992, prin intermediul firmei sale GIC, să aducă Lisa Dräxlmaier în Piteşti, iar acum, după aflarea veştii privind închiderea fabricii, acesta trage concluzii preţioase pentru angajatori şi autorităţi.
„S-a scris mult despre acest subiect în ultimele zile, însă adevărul a rămas oarecum nedescoperit. Eu am adus Lisa în Piteşti şi am lucrat cu societatea vreme de 9 ani. Când am întrerupt colaborarea, firma avea peste 3.800 de angajaţi şi devenise un adevărat brand, precum și unul dintre cei mai importanţi angajatori din judeţul nostru. Apoi a apărut Sindicatul care a început să blocheze activitatea, scoţând oamenii în stradă. Acest lucru înseamnă întârzieri la termene, pentru că, din minut în minut, trebuia să plece tiruri către cei care aveau comenzi. Ce mai pot spune este că această închidere ar trebui să fie un semnal de alarmă atât pentru autorităţile locale, cât şi pentru marile firme şi pentru angajaţi. Adevărul este unul singur: în industria automobilelor nu te poţi juca şi nu poți negocia totul. Păcat că s-a ajuns în această situaţie”, a declarat cunoscutul om de afaceri, o voce extrem de avizată în sfera afacerilor industriale.

Sursa Saptamanalul Ancheta