(Interviu) Detalii despre cel mai mare târg agricol din zonă - Agro Pitești!

Joi, 4 mai, îşi deschide porţile Târgul Agro, care îşi va întâmpina vizitatorii cu spectacole de folclor, promoţii şi discounturi la echipamente şi utilaje agricole, premii zilnice şi produse proaspete tradiţionale, aduse de producătorii din zona Argeşului. Evenimentul, care va avea loc în parcarea Jupiter City – Carrefour, este organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Argeş. Preşedintele George Caval ne-a oferit detalii despre Târgul Agro 2017 şi îi invită pe toţi cei interesaţi, dar şi pe cei dornici de o petrecere în aer liber să ia parte la eveniment, mai ales că intrarea este gratuită.


 De ce un astfel de eveniment la Pitești?
- Necesitatea organizării acestui gen de eveniment a fost subliniată de interesul pe care l-am observat atât din partea expozanților de echipamente, utilaje, cât și din partea fermierilor cu care instituția noastră a fost și este în contact permanent. Obiectivul nostru este ca și anul acesta să aducem în fața vizitatorilor fermieri sau doar pasionați de agricultură noutăți și informații legate de acest domeniu atât de important pentru economie.

 Cine a contribuit la organizarea evenimentului?
- Evenimentul este unul complex, care presupune o logistică specifică. Tocmai de aceea, subliniem sprijinul și colaborarea excelentă pe care le-am avut din partea partenerilor noștri: Camera de Comerț și Industrie a României, Romexpo, Prefectura Județului Argeș, Consiliul Județean Argeș, Primăriile localităţilor Pitești, Mioveni, Topoloveni, Bradu, Bascov, Stolnici, Bârla, Mall Retail România, Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Argeș, Agenția de Plați și Intervenție pentru Agricultură Argeș, Direcția Agricolă Argeș, precum și al Partenerilor de la nivel național și nu numai – Ambasada Cehiei în România, Camera Mixtă Ceho-Română și al unor agenți economici de primă mărime din Argeș - Grupul Industrial Componente, Ronera Rubber, Radic Star.

 Care sunt participanții la Târg?
- Vor expune în cadrul AGRO Pitești nume recunoscute din rândul comercianților de echipamente și utilaje agricole pentru cultură mare (IPSO – John Deere, AJG România – Zetor, Agromec Ștefănești – Deutz Fahr, Dominioni, Maschio Gaspardo, Mecanica Ceahlău etc), utilaje și echipamente pentru pomicultură-legumicultură (Top Service – Ruris, Badrom – Michelin), echipamente conexe (New Design Composite – rezervoare, containere, Galaxy Termo Trading – bazine, rezervoare, stații pompare, IGOL - uleiuri, Iridex – echipamente irigații, Rotools – scule și dispozitive), bănci, asigurări (Credit Agricole, Piraeus, Banca Transilvania, BRD, EXIM Bank, Groupama etc.), Autec Autotehnik – dealer Skoda, Țiriac Auto, Regia Națională Romsilva.

Nu în ultimul rând, în cadrul Târgului, am alocat un spațiu pentru reprezentanții cercetării argeșene din domeniu, pentru că ni se pare foarte important să subliniem rolul esențial pe care aceștia îl au în promovarea unei agriculturi moderne și eficiente. Vor fi prezenți: Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Mărăcineni, Stațiunea de Cercetare Albota, Direcția Silvică Argeș, Institutul de Cercetare Viticultură Ștefănești.

Nu am uitat nici de micii producători tradiționali care vor fi prezenți în cadrul Târgului având o secțiune specială rezervată – Sonimpex (Magiunul de Topoloveni), Radic Star, Brădet, Pati-Pan Mariano, Casa de Vinuri Ștefănești și mulți alți producători de tradiție.


Ce noutăţi şi surprize aveţi pentru vizitatori?
- Deschiderea evenimentului va avea loc joi, 04 mai 2017, de la orele 11.00. Vor participa reprezentanți ai Prefecturii Argeș, ai Consiliului Județean, ai Instituțiilor deconcentrate, precum și reprezentanți ai tuturor partenerilor (Camera de Comerț și Industrie a României, Romexpo, Ambasada Cehiei, primării, autorități locale din Pitești și de la nivel central – reprezentanți ai Corpului Diplomatic, ai Cabinetului etc.)

În fiecare zi, de joi și până duminică, vor fi spectacole de muzică populară și tombole cu premii extrem de atractive. Pentru partea de muzică și spectacol, vor urca pe scenă și vor susține spectacole în fiecare zi ansambluri folclorice de dansuri populare din Mioveni, Bascov, Topoloveni, Stolnici, Bârla.

La capitolul premii, facem precizarea că accesul în spațiul expozițional este gratuit, dar participarea la tombolă se face pe baza unui bilet cu prețul de 5 lei. Va fi câte o tombolă în fiecare zi, iar biletele rămase necâștigătoare după fiecare extragere vor rămâne în urnă și vor participa la tragerile din zilele următoare, crescând astfel șansele de câștig.
Premiile sunt extrem de variate și atractive – câte 5 coșuri cu produse oferite zilnic de Fuchs Condimente, 1 Trimmer Electric oferit de Contact Top Service (dealer Ruris), 2 pompe electrice și alte produse oferite de Galaxy Termo Trading, un porc în viu oferit de Radic Star, o minimacara hidraulică oferit de AJG Trucks & Trailers Romania, sticle de vin oferite de Casa de Vinuri Ștefănești etc.

 

Sursa: Saptamanalul Ancheta