„Întâlnirea fiilor satului Poenărei” - o reuniune de suflet

Săptămâna trecută a avut loc cea de-a XVI-a ediție a „Întâlnirii fiilor satului Poenărei”, eveniment marcant pe care primarul Virgil Baciu în organizează cu succes de 16 ani încoace. Sărbătoarea a luat ființă din dorința arzătoare a edilului, care pe atunci era un om de afaceri de succes, de a salva satul de la pieire. După cei 16 ani, se poate spune că a câștigat acest „pariu”, dacă este să luăm în calcul investițiile făcute aici în ultimii ani și interesul pe care l-a stârnit acest loc. 

 


Importanţa acestui eveniment a fost consfinţită nu numai de prezența unui număr record de participanţi, ci și de marcarea sărbătorii de însuși Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care a ținut să oficieze slujba liturgică alături de toți cei prezenți la marele eveniment. Un moment plin de emoție a fost și cel în care ÎPS Calinic a oferit unei victime a regimului comunist distincția eparhială „Sf. Muceniță Filoteia”. De asemenea, s-a oficiat și o slujbă de pomenire a eroilor satului care au dispărut în urma celor două războaie mondiale, precum și pentru cei care au făcut parte din rezistența anticomunistă.


Programul a fost continuat de voluntarii ISU prezenți în satul Poenărei, care le-au oferit celor prezenți o demonstraţie de acordare a primului ajutor, precum și anumite trucuri privind comportamentul în situații de criză. Un moment gustat de publicul prezent la eveniment l-a constituit cel în care ÎPS Calinic s-a oferit voluntar pentru a măsura personal tensiunea arterială a unuia dintre reprezentanții ISU. 


 Sărbătoarea a continuat cu un concurs de ciclism, în vreme ce mulți dintre cei prezenți au gustat delicioasele bucate tradiționale, precum pastrama de berbecuț sau brânza de burduf. Buna dispoziție a fost asigurată de soliști renumiți precum Creola Stancu, Maria Man Gheorghe, Nina și Nicu Spânu. 

 


Primarul comunei Corbi a avut și un discurs emoționant după ce a ținut să le mulțumească celor prezenți la eveniment. „Să nu uitați de unde ați plecat, locul unde v-ați născut și atunci când puteți să întoarceți ceva din ceea ce ați obținut în viață, veniți și încercați să vă aduceți aportul în dezvoltarea satului natal”- a fost îndemnul primarului pentru fiii satului, prezenți la eveniment.