Instructorii care predau lecţii de şofat pe străzile interzise rămân fără autorizaţie!

Creşterea parcului auto din municipiul Piteşti face ca în unele momente ale zilei oraşul să fie complet paralizat. Pe lângă aceste maşini care tranzitează oraşul, un alt motiv pentru care circulaţia se desfăşoară greoi îl reprezintă maşinile şcolilor de şoferi, conduse de persoane care abia învaţă să şofeze şi care, din cauza lipsei de experienţă, nu de puţine ori dau peste cap traficul - situaţie semnalată de altfel de nenumărate ori conducerii municipalităţii. Aceste aspecte au stat şi la baza luării deciziei, în această vară, de a interzice maşinile de şcoală pe anumite străzi din Piteşti.

Astfel, după o analiză amplă,  s-a luat decizia ca învăţăceii în ale volanului să nu mai circule pe străzile Banat, Dumbravei, Armand Călinescu, Egalității, Maior Șonțu, I.C. Brătianu și Republicii. De respectarea acestei prevederi are grijă Poliţia Locală, care a primit liber să împartă amenzi instructorilor ce nu se conformează restricţiilor, însă se pare că acest lucru nu se întâmplă, iar maşinile de şcoală circulă în continuare nestingherite.

Din această cauză, la nivelul municipalităţii, se ia în calcul o nouă măsură şi mai drastică, şi anume aceea ca Poliţia Argeş să retragă autorizaţiile instructorilor care nu respectă interdicţia dictată de Consiliul Local. 

 

Sursa: saptamanalul ancheta