Inspectorii ANAF vor acționa sub acoperire!

Inpectorii ANAF renunță la uniforme și vor merge în inspecție, îmbrăcați în civil. Aceștia vor fi prezenți în restaurante, cluburi și magazine pentru a îi verifica pe cei care încearcă să fraudeze statul. Își vor face prezența și inspectorii în uniformă doar dacă vor fi sesizați că angajații pun banii lângă casa de marcat sau dacă o altă persoană vine să colecteze bani la negru. 

Fiscul ar putea avea nevoie şi de ponturi, pentru că inspectorii antifraudă deghizaţi în clienţi nu vor putea aştepta la nesfârşit într-un restaurant sosirea celor care se ocupă de strângerea banilor din evaziune.

Inspectorilor sub acoperire le va fi cel mai simplu să verifice dacă o afacere eliberează bon fiscal şi dacă suma de pe bon este preţul real. De obicei este, deoarece bonurile oferite clienţilor au inscripţionate sumele corece, în vreme ce rola prezentată Fiscului are sume mai mici. Este o contabilitate dublă, realizată cu ajutorul unor softuri, iar ANAF încearcă să combată şi această practică.

În urma controalelor de anul acesta, inspectorii antifraudă au făcut peste 400 de sesizări penale pentru fapte de evaziune de peste 420 de milioane de euro, din care 60% este evaziune cu TVA. 

Sursa: capital.ro