Inspectoratul de Poliţie Argeş, apel către argeșeni!

 Inspectoratul de Poliţie Argeş a lansat un apel către argeşeni pentru ca aceştia să îşi petreacă vacanța în siguranță. Astfel, oamenii legii vă avertizează:


"Dragi copii, 
Nu intraţi în discuţii cu persoane necunoscute, indiferent de pretextul folosit de acestea!
Nu deschideți ușa persoanelor necunoscute, indiferent de pretextele invocate și nu oferiți detalii despre programul de lucru și de concediu al părinților!
Fiţi atenţi la mesajele pe care le postaţi pe reţelele de socializare; recomandăm să nu furnizaţi date cu caracter personal, informaţii despre lipsa de la domiciliu sau despre obiecte de valoare pe care le deţineţi! 
Evitați locurile de joacă izolate!
Nu vă deplasați singuri noaptea, la ore târzii sau prin spații neiluminate!
Nu purtați la vedere obiecte de valoare (bijuterii, telefoane mobile, etc) și nu le împrumutați persoanelor necunoscute, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp!
Respectaţi regulile de circulaţie! Circulaţi doar pe trotuar, traversaţi pe marcajul pietonal, după ce v-aţi asigurat în prealabil, traversaţi numai la culoare verde a semaforului! 
După lăsarea întunericului sau în alte condiții de vizibilitate redusă, folosiți îmbrăcăminte de culoare deschisă/reflectorizantă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor!
    
Stimați părinți,
Nu lăsați copii nesupravegheați!
Învățați-l să ceară permisiunea și să spună unde și cu cine pleacă!
Asigurați-vă că a memorat adresa și numărul dumneavoastră de telefon!
Dacă se simte amenințat, învățați-l să ceară ajutorul autorităților sau unor 
persoane de încredere!
Asigurați-vă că va refuza mereu persoanele care îi solicită să le însoțească!".