Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș “Basarab I” - raport de activitate pe anul 2019

Astăzi, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș “Basarab I” a prezentat raportul de activitate al instituției pe anul 2019.
La eveniment a fost prezent și președintele Dan Manu, Consiliul Județean Argeș, prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, având o foarte bună colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș.


“Raportul prezentat înglobează rezultatele unui an în care activitatea dumneavoastră a fost extrem de bogată, și nu numai în evenimente dar și în realizări. Două lucruri au dus la aceste rezultate, calitatea umană și profesională a cadrelor, pe o parte dintre dumneavoastră vă cunosc pentru că mi-ați fost studenți la Academie, dar și datorită stilului de managemente deosebit cu care unele persoane se nasc, categorie din care face parte și domnul inspector șef. Vorbim de dotare, vorbim de acțiuni finalizate, vorbim de respectarea ordinii publice și siguranței cetățenilor, lucruri pe care împreună le-am realizat. Consiliul Județean Argeș are în coordonare Autoritatea Teritorială de Ordine Publică din care și domnii inspectori șefi fac parte. Tot în echipă am rezolvat și anumite situații punctuale. Și asta dacă mă refer nu mai la celebra dronă din cauza căreia am fost acuzat că am achiziționat-o ca să monitorizez angajații CJ Argeș, ea este acum în dotarea Jandarmeriei Argeș pentru menținerea și respectarea ordinii publice și siguranței cetățenilor. Vă urez să aveți în continuare multe realizări!” – președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

În anul precedent, jandarmii argeşeni au executat peste 12.500 de misiuni: 1.729 misiuni de asigurare a ordinii publice (misiuni la manifestări cultural-artistice şi religioase, misiuni la manifestări sportive, misiuni pe timpul vizitelor oficiale, acțiuni executate premergător și pe timpul desfășurării alegerilor, alte acţiuni), 9.516 misiuni de menţinere a ordinii publice, 1.003 misiuni în cooperare/colaborare cu alte instituții.
Au fost constatate de către jandarmi un număr de 125 infracţiuni, cu 107 autori, acestea făcând obiectul a 80 dosare cu acte premergătoare începerii urmăririi penale şi au fost aplicate 2.593 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 662.500 lei.
Totodată au fost executate 368 de acțiuni preventive în cooperare cu politia pentru creșterea gradului de siguranța publică.