Inspectoratul școlar a fost verificat în cazul protestului de la Școala 16

O comisie de la Minister a făcut astăzi mai multe verificări la Inspectoratul Şcolar.
Reprezentanţii Ministerului Educaţiei în colaborare cu reprezentanţii Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale au verificat dacă măsurile luate de Şcoala NR. 16 şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, în cazul elevului împotriva căruia colegii au protestat, au fost corecte.
"Noi am avut o discuţie de principiu şi le-am pus la dispoziţie şi câteva procese verbale încheiate de-a lungul timpului cu părinţii pentru a se verifica eforturile făcute atât pe către şcoală cat şi de către Inspectoratul Şcolar. La ultimul certificat de orientare şcolară există şi specificaţia ADHD din partea unui grup de specialişti. Şcoala ştia despre acest lucru pentru că i-au sprijinit şi pe copil şi pe părinţi.", a declarat Dumitru Tudosoiu, inspector general al ISJ Argeş. Rămâne să se stabilească dacă autorităţile au gestionat sau nu greşit situaţia.
Săptămâna trecută, elevii clasei a 7- a B din Şcoală "I.L. Caragiale" din Piteşti au refuzat să intre, timp de trei zile consecutiv, la ore, afirmând că nu mai acceptă să înveţe în aceeaşi clasă cu un coleg care ar suferi de tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenţie (ADHD). Elevii protestatari spuneau că acesta îi agresează fizic şi verbal şi îi ameninţă cu moartea.