Parchetele din Argeș - verificate de Inspecția Judiciară

Până la data de 8 iunie, Inspecţia Judiciară efectuează controale tematice privind măsurile luate de procurori şi conducerile parchetelor din cadrul Ministerului Public în vederea soluţionării dosarelor cu autori cunoscuţi mai vechi de 5 ani de la data sesizării.
Vor fi verificate și Parchetele care se află pe lângă judecătoriile din Câmpulung, Curtea de Argeș, Topoloveni, Costești și Pitesti.

CITEȘTE ȘI ... Dosare penale pentru furt de curent!

Potrivit unui comunicat al IJ, în urma controlului va fi verificată activitatea de urmărire penală şi supraveghere a cercetărilor penale efectuate de organele poliţiei judiciare, respectiv verificarea, prin solicitarea de date şi informaţii de la conducătorii Parchetelor, a dosarelor cu autori cunoscuţi, aflate în lucru la procuror ori la organele poliţiei judiciare, mai vechi de 5 ani de la sesizare şi identificarea cauzelor care determină prelungirea în timp a soluţionării dosarelor penale din categoria anterior indicată.
De asemenea, inspectorii judiciari vor verifica activitatea de îndrumare şi control a procurorilor cu funcţii de conducere privind dosarele penale cu autori cunoscuţi, mai vechi de 5 ani de la data sesizării, controlul operativ curent ori controlul tematic, remedierea deficienţelor constatate în urma unor controale anterioare şi eficienţa activităţilor de control.

Controlul urmează să aibă ca obiectiv şi situaţia resurselor umane ale Parchetelor, schema de personal şi gradul de ocupare a posturilor. Acțiunea de control se desfășoară la nivelul întregii țări.
IJ informează că Raportul va fi înaintat Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii până la 13 iulie 2018.