Argeșeanul Robert Glință- vicecampion european!

UPDATE 4 AUGUST - FINALA

Performanţă extraordinară pentru argeșeanul Robert Glință! După ce ieri a înregistrat al treilea cel mai bun timp din toate timpurile la aceasta proba (24:12), azi a terminat cursa pe locul al doilea și este medaliat cu argint. A fost depășit de rusul Kliment Kolesnikov, care a înregistrat un  nou record mondial, cu timpul de 24:00.

 

UPDATE ora 19.35 - SEMIFINALA

Robert Glinţă s-a calificat în finala de 50 m spate cu cel mai bun timp. Înotătorul argeşean a terminat cursa  în 24 secunde şi 12 sutimi, un timp extraordinar având în vedere că i-au lipsit doar 8 sutimi de secundă pentru a egala recordul mondial (24:04), care stă în picioare de aproape un deceniu. Finala poate fi urmărită sâmbătă seara, la 20:18 ora României, în direct la Eurosport 1.

UPDATE: Astă-seară, în cea de-a doua semifinală la 50 m spate programată la 19.25, ora României, Robert Glinţă luptă pentru un loc în finală. Competiţia este transmisă live de Eurosport 1.

Robert Glință, elevul lui Silviu Anastase, a bătut recordul României și are al treilea timp, cu resurse pentru semifinale și finală în cadrul Campionatelor  Europene de natație 2018.

În seriile preliminare, la proba de 50 metri spate, Glință a înregistrat al treilea timp din competiție, 24:59, echivalent cu un nou record național. Robert s-a calificat în semifinalele probei, urmând ca în sesiunea de după-amiază să lupte pentru o calificare în finală.
Tot la 50 metri spate a înotat și Andrei Anghel, locul 42 cu timpul de 26:50. La 400 metri liber, Bogdan Scarlat a ocupat locul 25, cu o performață de 3:53:80. 

România participă la Campionatele Europene de natație 2018 pentru seniori de la Glasgow, din Scoția, cu trei oficiali (Matei Giurcaneanu, Silviu Anastase, Marius Grigore)și patru sportivi ( Robert Glinta, Bogdan Scarlat, George Ratiu și Anghel  Andrei).

Sursa:libertatea.ro

FOTO din faza calificarilor.