Înmatriculările Auto - exclusiv online în perioada 16-31 martie!

Grupul de Comunicare Strategică informează că, în perioada 11 - 31 martie, cererile privind înmatriculările auto și eliberarea de permise de conducere se vor depune și ele, exclusiv online. La fel și în cazul eliberării pașapoartelor care se vor face în baza programărilor online. Cetățenii sunt rugați să opteze pentru ridicarea noilor pașapoarte prin serviciile de curierat. 


”Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din subordinea MAI, informează că, în perioada 16-31.03.2020 cererile privind activitățile specifice din domeniul înmatriculări și permise de conducere adresate Serviciilor Publice Comunitare Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor județene și al municipiului București, se depun exclusiv în baza unei programări online.
Pentru operațiunile care nu se regăsesc la secțiunea online – pasul 2, vă rugăm să consultați site-ul Instituției Prefectului din județul de care sunteți interesați și să respectați cu strictețe indicațiile personalului de la ghișee.”


Programările online vor fi făcute pe site-ul oficial al instituției www.drpciv.ro , secțiunea Programări online.


„Vă informăm că, în perioada 11-31.03.2020, cererile de eliberare a pașapoartelor simple electronice/pașapoartelor simple temporare se depun în țară la serviciile publice comunitare de pașapoarte, exclusiv în baza unor programări on-line.
Accesul în locații în vederea depunerii cererilor de eliberare a pașapoartelor va fi permis doar solicitanților și, după caz, reprezentanților legali ai acestora, în baza programărilor online și a documentului de identitate, în original.
În ceea ce privește ridicarea pașapoartelor simple electronice/pașapoartelor simple temporare, accesul în locații se va face în baza tichetului eliberat la depunerea cererii și a documentului de identitate, în original. Recomandăm cetățenilor să opteze pentru ridicarea pașapoartelor simple electronice prin serviciile de curierat - cheltuieli de expediţie 8 lei + TVA
”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.


Programările online vor fi efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro.