ING: O nouă facilitate, dar şi listă modificată de comisioane

Banca ING anunță o serie de schimbări care vor fi puse în practică începând cu 15 decembrie. Clienții vor beneficia de o nouă facilitate, însă vor fi aduse o serie de modificări și în ceea ce privește lista de comisioane.

Mai exact, de la 15 decembrie clienții ING vor putea retrage bani de la ATM-urile băncii chiar şi fără să aibă cardul la ei. Procedura se va realiza cu ajutorul unui cod generat de aplicaţia Home Bank. Vor plăti un comision pentru această nouă facilitate doar pentru cei care nu au venituri recurente, adică nu primesc lunar în cont cel puţin 700 de lei. Comisionul plătit va fi de 5 lei pe tranzacţie în cazul lor. Prin acest serviciu, clienţii vor putea retrage maximum 500 de lei pe zi sau maximum 10.000 de lei pe lună, potrivit Adevărul.

De asemenea, lista de comisioane va fi modificată astfel:

- pentru transferurile interbancare în euro prin Home Bank, comisionul este 0 pentru cei cu venituri recurente şi 5 lei pentru cei cu venituri nerecurente (anterior era 0,15%, minim 50 de lei)
- pentru retragerile de numerar din străinătate, comisionul este 0 pentru cei cu venituri recurente şi 5 lei pentru cei cu venituri nerecurente (anterior era 18 lei)
- comisionul de retragere de la bancomatele ING sau ale altor bănci este 0 pentru cei cu venituri recurente şi 5 lei pentru cei cu venituri nerecurente (anterior era 3 lei)
- comisionul pentru transferuri interbancare în lei este 0 pentru cei cu venituri recurente şi 5 lei pentru cei cu venituri nerecurente (anterior era tot 0 lei)
- depunerile de numerar în contul clientului la bancomatele băncii cu cod de depunere vor fi taxate cu 15 lei (anterior era 0 lei)
- depunerile de numerar la bancomatele băncii vor fi gratuite în continuare, indiferent de valută

ING Bank mai informează că, începând cu 15 decembrie, vor fi introduse limite pentru retragerile de numerar. Este vorba despre maximum 15.000 lei/zi pentru un client, respectiv maximum 300.000 de lei/an calendaristic.