Informare meteo de vreme deosebit de rece în toată ţara

Potrivit ANM, începând din 6 octombrie, ora 12.00 și până marți, 8 octombrie, ora 10.00, în România vremea va fi deosebit de rece, la nunte vor fi prezente ninsorile, iar în zonele subcarpatice vor exista precipitații mixte.
"În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece și se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, în zona montană înaltă se va depune strat nou de zăpadă, iar temporar vântul va avea unele intensificări, spulberând zăpada.

În zonele subcarpatice aferente acestor masive, îndeosebi din Moldova și Transilvania, precipitațiile vor fi mixte", se arată în informarea meteo emisă de meteoromania.ro. Mai mult, vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul zilei de marți (8 octombrie), precum și în noaptea de marți spre miercuri (8/9 octombrie).

CITEȚTE ȘI ... Mașină căzută în prăpastie, pe Transfăgărășan

 

Turiştii care au urcat la Bâlea Lac au găsit un peisaj veritabil de iarnă. A nins neîncetat în ultimele ore, iar stratul de zăpadă măsoră deja câţiva centimetri. Zăpada de octombrie i-a luat pe nepregătite pe mulţi şoferi, care nu au apucat să schimbe cauciucile de vară cu cele de iarnă. Maşinile au patinat pe şosele ca-n plină iarnă. 
Pe Transfăgărăşan au ieşit deja utilajele de deszăpezire, iar drumarii au împrăştiat material anti-derapant. Astăzi, s-a circulat bine, dar daca ninsorile nu se vor opri, nu este exclus ca drumul să se închidă înainte de 1 noiembrie, data anunţată de către autorităţi.

 

CITEȘTE ȘI ... A ajuns cu mașina într-o râpă de 15 m. Soț, soție și un bebeluș - răniți!

Meteorologii spun că în Carpaţii Orientali şi Meridionali va ninge şi în următoarele zile. La altitudini mari stratul de zăpadă se va îngroşa, deşi vântul va sufla cu putere pe alocuri. În zonele mai joase din Moldova şi Transilvania va fi lapoviţă. Iar unde nu va fi zăpadă, vor fi ploi. Dar şi frig. La Oradea au fost astăzi 10 grade, dar în noaptea dintre marţi şi miercuri se anunţă valori negative. 

În Bucureşti, termomentrele nu vor arăta mai mult de 13-15 grade, în următoarele zile. Vestea bună este că, de miercuri, vremea se va mai încălzi, iar temperaturile vor urca până la 20 de grade Celsius. 


Sursa: observator.tv