Informații despre protezele mamare

Când vine vorba de silicoane este bine de știut că ele pot fi atât rotunde, cât și sub formă de picătură (anatomice).


Cele rotunde se potrivesc celor mai multe dintre paciente și sunt mai ieftine decât cele anatomice (tip lacrimă) deoarece conțin mai
puțin silicon, deși calitatea implanturilor este aceeași. Din acest motiv sunt și cel mai cerute de către femeile ce vor acest tip de operație estetică: mărirea sânilor.


Implanturile tip picătură (anatomice) au forma sânului natural, ceea pe face ca în partea inferioară ele să conțină mai mult silicon decât în partea superioară. De regulă, acest tip de implanturi mamare se folosesc mai mult în intervențiile estetice de reconstrucție mamară, după ce pacientele au pierdut unul sau ambii sâni în urma unui cancer sau unei alte cauze nedorite. Ele se utilizează prioritar în acest sens deoarece se pretează cel mai bine la acele femei care nu mai au deloc sau au rămas cu foarte puțin țesut mamar în urma unor operații anterioare.


Ce fel de implant mamar se va potrivi cel mai bine unei anumite cliente, chirurgul va decide în timpul consultației preliminare. Cele
mai multe femei pot obține un rezultat bun cu proteze rotunde, dar pentru altele, în special pentru persoanele cu sânii foarte mici, protezele anatomice pot genera cele mai bune efecte asupra esteticii corporale.


Profilul implantului mamar, proiecția, reprezintă distanța dintre punctul cel mai din față al implantului, care de obicei se află în spatele mamelonului, și baza sa, de pe peretele toracic.


Există proteze cu profil scăzut, mediu sau înalt. Femeile cu piept îngust pot alege un implant mai mare, deoarece volumul implantului nu este blocat la un diametru dat. Astfel, înălțimea implantului este creată în locul lățimii. În mod similar, o femeie cu piept larg poate alege un implant cu profil scăzut, astfel încât diametrul implantului să acopere întregul sân natural.

Siliconul poate crea un sân mai natural, deoarece greutatea și textura acestui material se apropie mult ca asemănări de țesutul mamar.
Chirurgia implantului mamar este efectuată de obicei prin anestezie generală, astfel încât pacienta să doarmă în timpul procedurii. Când se va trezi după operația estetică, va avea bandaje peste zona respectivă și va purta un sutien special, cu rolul de a ține fixe aceste bandaje.


Reconstrucția/mărirea sânilor poate ajuta o femeie să se simtă mai bine din punct de vedere estetic. Multe femei operate spun că această intervenție estetică le-a permis ca să se simtă mai bine în corpul lor, mai energice și sigure, mai sexi, mai fericite. Deci intervenția chiar a meritat ca să fie făcută!