Înșelătorie prin SMS - Poliția Română, semnal de alarmă pentru români cu privire la o nouă metodă  | Sursa Ta

Poliția Română îi avertizează pe cetățeni cu privire la o nouă metodă de înșelătorie prin SMS și în special la mesajele primite.

În țară a apărut o nouă înșelătorie prin SMS. Metoda de tâlhărie se folosește de mesaje text, trimise pe telefonul mobil și un link fals, pe care oamenii sunt îndemnați să îl acceseze.

CITEȘTE ȘI... Guvernul a actualizat LISTA ȚĂRILOR cu risc epidemiologic ridicat

Mesajul primit pe telefonul mobil arată astfel: "Pachetul dvs. Este pe drum, îl puteți urmări aici " – plus un link. Poliția Română atrage atenția că link-ul este unul fals, ce poate infecta telefonul celui care îl deschide.

CITEȘTE ȘI... UPDATE: Băiatul de 15 ani a murit înecat în lac!

Prin accesarea link-ului se deschide un site fals al unui operator de curierat ce solicită instalarea unei aplicații, pe telefonul mobil. Prin acest pas, există riscul ca telefonul să fie infectat cu malware.

"Nu accesați link-uri primite prin SMS, din surse necunoscute! Mai multe persoane au primit mesaje SMS, de pe diverse numere de telefon (naționale sau internaționale), cu textul „Pachetul dvs. este în drum, urmăriți-l aici”, urmat de un link.

Accesând link-ul se deschide un site fals, al unui operator internațional de curierat, care solicită descărcarea unei aplicații. În urma instalării aplicației, există posibilitatea ca telefonul să fie infectat cu malware", transmite Poliția Română, potrivit Observator.