ÎNȘELĂCIUNE! ”Premii” date de firmele de telefonie - GRUPARE identificată în ARGEȘ!

Polițiștii din Sălaj au identificat un deținut, încarcerat într-un penitenciar din județ, care a comis mai multe înșelăciuni prin metoda premiilor date de firmele de telefonie mobilă.
”În perioada iulie — august 2014, acesta a comis cinci fapte de înșelăciune și trei de tentativă la infracțiunea de înșelăciune, în dauna a opt persoane vătămate — cinci din Sălaj, două din Suceava și o persoană din Neamț. Prejudiciul cauzat în aceste fapte penale este de aproximativ 52.000 de lei, fiind recuperat peste 40%", se arată într-un comunicat de presă dat de IPJ Sălaj.
Bărbatul acuzat făcea parte dintr-o grupare formată din 20 de persoane, din Galați, Argeș și București.

CITEȘTE ȘI ... ÎN ARGEȘ! Autoturism în flăcări


Modul de oprerare a infractorilor avea ca obiect câștigul unor sume de bani oferite de o telefonie fixă, numerele de telefon ale victimelor fiind accesate de pe un site dedicat.

"Inculpatul apela numerele de telefon, cu număr ascuns și se prezenta ca fiind inspector șef zonal al unei firme de telefonie. Acesta îi anunța pe 'câștigători' că au câștigat diverse sume de de bani (9.000-12.000 euro) argumentând câștigul ca fiind clienți fideli. Pentru a intra în posesia premiului, 'câștigătorii' trebuiau să plătească diferite sume de bani, care reprezentau diferite taxe. În activitatea infracțională, bărbatul a fost sprijinit de alte 20 de persoane, din Galați, Argeș și București", se mai arată în comunicatul menționat.