Industria jocurilor de noroc, în stradă la Pitești! Ce le-a promis prefectul

UPDATE, ora 17:40

Astăzi, prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a avut o întâlnire cu reprezentanții industriei jocurilor de noroc din județ. Întânlirea a fost prilejuită de protestul spontan pe care angajații și proprietarii sălilor de jocuri de noroc l-au desfășurat în fața clădirii Instituției Prefectului. 
În cadrul întâlnirii, reprezentanții industriei jocurilor de noroc au expus, pe lângă nemulțumirile referitoare la închidrerea pentru 14 zile a sălilor de jocuri, o serie de alte dificultăți pe care aceștia le întâmpină în această perioadă, dificultăți specifice acestui domeniu.
Prefectul le-a explicat faptul că această măsură nu este una luată la nivel de județ, ci se regăsește în HG nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, dar că se așteaptă ca aceasta să fie una temporară și, împreună cu celelalte măsuri impuse la nivelul județului Argeș, să își producă efectul, iar după scurgerea celor 14 zile, să se reia activitatea în mod normal. 
Totodată, prefectul le-a comunicat acestora care sunt măsurile compesatorii  de care pot beneficia pe durata celor 2 săptămâni de suspendare a activității, angajându-se, în același timp, ca prin intermediul Instituției Prefectului, să comunice la nivel central impactul economic și dificultățile cu care această industrie se confruntă în acest moment, pentru identificarea de noi măsuri.


 

----------------------------------------------------------------

În această după-amiază, reprezentanții industriei jocurilor de noroc din Argeș au ieșit în stradă pentru a-și striga nemulțumirea față de măsurile luate la nivelul județului și care le afectează activitatea. Prefectul Emanuel Soare poartă discuții cu cinci reprezentanți al acestora.

CITEȘTE ȘI ... Argeș: Focare de COVID-19 în 4 centre rezidenţiale ale DGASPC!

Reamintim că, în mai multe localități din Argeș, printre care și Pitești, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a interzis activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, interdicție valabilă din data de 14 noiembrie.