INCREDIBIL! Invazia şobolanilor în Piteşti

Cu aproximativ o lună în urmă, pe o reţea de socializare a început să circule un filmuleț în care se puteau observa clar cum șobolanii umblau nestingheriți prin Spitalul Județean. Problema a reapărut zilele astea, doar că de data asta în parcul Prundu, unde de asemenea s-a semnalat prezenţa unui număr mare de rozătoare.

Părinții care-și duc copiii în locul de joacă special amenajat sunt speriați de ceea ce au văzut: „Nu ne e teamă pentru noi, dar dacă un șobolan îmi mușcă copilul, eu ce fac? Primăria ce face în sensul ăsta?”, se întreba o mămică speriată. „Trebuia să veniți ieri, era trafic de șobolani, treceau nestingheriți de prezența noastră”, a spus o altă doamnă. „Din păcate, nici nu am unde să-mi duc copilul în altă parte, locuiesc în zonă. Nu pot să-l țin în fața blocului, aici riscă să dea vreo mașină peste el. Unde să ne ducem copiii să se poată juca?”, se întreba altcineva.

Aproape tot orașul este invadat de șobolani. La Casa Cărții, seara şi în miez de noapte trecătorii au deseori neplăcuta surpriză de a se trezi cu rozătoarele la picioare, ca de altfel şi în Expo Parc, un alt loc des frecventat de mămicile care ies cu copiii la joacă. Viceprimarul Laurenţiu Zidaru ne-a declarat că administraţia locală este la curent cu situația și că se va lua în discuţie identificarea unei soluţii. Pe de altă parte, Cornel Ionică spune că deja s-a început procedura de licitație pentru serviciile de deratizare: „Nu vom face deratizare doar în locurile amintite, nu doar șobolanii sunt problema. O altă problemă o constituie și insectele, iar pentru asta fac deja adrese la asociațiile de proprietari care sunt obligate să facă anual dezinsecția” - a spus noul primar.

În perioada 2011-2015, de serviciile de dezinsecţie şi deratizare din Piteşti s-a ocupat Coral Impex, una dintre cele mai mari firme de profil din România. Contractul a fost privit cu suspiciuni, având în vedere că directoarea de la Piteşti a firmei Coral Impex este sora fostei şefe de cabinet a lui Tudor Pendiuc. Pe de altă parte, în toată această perioadă piteştenii nu prea au avut de suferit din cauza ţânţarilor, a muştelor sau a rozătoarelor, aşa cum se întâmplă acum.

Sursa: Săptămânalul Ancheta