INCREDIBIL! Focar de infecţie într-o comună argeşeană!

De mai bine de doi ani, pe marginea drumului, la intrarea în comuna Căldăraru dinspre Recea, la 200 m de benzinăria din localitate, s-a creat un uriaş depozit de gunoaie. Peisajul este de-a dreptul dezolant, iar mormanele de deşeuri reprezintă un focar de infecţie pentru locuitorii din zonă.

Conform primarului Ionuţ Rîcanu, iniţial s-a dorit folosirea terenului respectiv ca depozit temporar de gunoaie pentru comuna Căldăraru, însă deşi au trecut peste doi ani de atunci, nici până în ziua de astăzi deşeurile nu au fost ridicate. Până în prezent, comuna Căldăraru nu a avut contract cu nicio societate de servicii de salubritate, gunoiul fiind depozitat pe marginea drumului în tot acest timp.

Potrivit informaţiilor noastre, Garda de Mediu a fost sesizată în mai multe rânduri cu privire la situaţia din Căldăraru, controalele inspectorilor de mediu lăsându-se fie cu avertismente, fie cu amenzi.

În prezent, în urma semnării contractului pentru gestionarea deşeurilor din Argeş între Consiliul Judeţean, prin ADI Servsal, şi Financiar Urban, a fost inclusă şi Căldăraru pe lista comunelor unde firma lui Gigi Văsâi a început deja să ridice gunoiul de la populaţie. Mormanele de gunoaie depozitate pe marginea drumului de peste doi ani au rămas însă, în continuare, un real pericol pentru sănătatea celor din Căldăraru.