UPDATE: Este o înscenare reportajul jurnaliștilor britanici.

UPDATE: Potrivit Digi24, femeia apărută în reportajul jurnaliștilor de la publicația The Sun neagă cele spuse de aceștia. Femeia s-a trezit cu cei la Protecția Copilului cărora a trebuit să le explice că doar ea ansamblează jucăriile pentru ouăle Kinder pentru a își suplimenta veniturile, iar cei mici merg la școală și în niciun caz nu iau parte la munca depusă de mama lor. Aceasta mai povestește că cei de la The Sun au dat povestei o notă de dramatism modificând răspunsurile femeii și că i-au promis soțului ei un loc de muncă în Anglia. 

O anchetă a jurnaliștilor britanici de la publicația The Sun a scos la iveală că românii care ansamblează jucăriile dintre ouăle Kinder sunt plătiți mizerabil. Mai rău, printre aceștia de află și copii cu vârsta de 6 ani participă alături de familie la această muncă extenuantăîn schimbul uneo plăți modice, de aproximativ 22 de penny pe oră. Părintele unui copil implicat spune că această muncă este una de sclavi. 

Pentru fiecare 1.000 de ouă asamblate, o familie primeşte în jur de 20 de lei româneşti, echivalentul a doar 3.77 de lire sterline.Produsele sunt ulterior transportate la fabrica Ferrero din localitatea Carei. Intermediarii vând ouăle asamblate în schimbul a 80 de penny pe bucată.

„Dacă directorii de la Ferrero ar şti se ce întâmplă în România probabil că ar avea un atac de cord. Compania nu primeşte ce a plătit, iar intermediarii câştigă o avere pentru munca unor oameni, care sunt trataţi ca sclavi”, a declarat o sursă anonimă din interiorul companiei Ferrero.

Familia Jurj este implicată în proces. La asamblarea ouălor Kinder participă Timea (30 de ani) alături de soţul ei Christian (41 de ani), precum şi de copiii Patrick (11 ani) şi Hannah (6 ani). Se pare că familia primeşte ouăle şi jucăriile de plastic de la firma Prolegic, care este subcontractată de către Romexa SA.

„Este muncă de sclavi, dar ce am putea să facem altceva, nu avem nicio oportunitate. Atunci când vezi modul în care trăim aici trebuie să înţelegeţi de ce este visul nostru să mergem în Marea Britanie”, a declarat Christian Jurj pentru The Sun.

Sursa: News.ro