INCREDIBIL! Câinii umblă slobozi pe holurile Spitalului Călineşti!

Când vine vorba despre problemele sistemului medical, angajaţii invocă tot timpul lipsa de personal, aparatura deficitară şi dotările vechi şi de 50 de ani. Acestea nu sunt însă singurele situaţii care aruncă sănătatea românească undeva în Evul Mediu al medicinei.

Dovadă, imaginile surprinse zilele trecute de redactorii „Ancheta” la Spitalul de Boli Cronice din Călineşti, în care se vede clar cum un câine se plimbă nestingherit pe holurile spitalului, chiar în compania unuia dintre medici, care pare să nu aibă nimic împotriva faptului că patrupedul, care Dumnezeu ştie pe unde a umblat, îşi împrăştie microbii într-un mediu ce ar trebui să fie cât de cât steril.

CITEŞTE ŞI ... UPDATE: 10 mașini distruse la Stâlpeni! Autorul este cunoscut cu probleme psihice!

Acesta este doar unul dintre câinii care îşi fac veacul în curtea unităţii medicale şi care şi-au extins teritoriul inclusiv pe holurile spitalului, printre pacienţi. De altfel, oamenii internaţi aici sunt singurii care încearcă să alunge animalele din incinta unităţii, pe a cărei uşă stă scris foarte clar „Interzis accesul cu animale!”

În aceste condiţii, nu are rost să ne mai mirăm că, atunci când mergem în spital, în loc să ne însănătoşim, ne trezim cu cine ştie ce boli, infecţiile nosocomiale fiind la ordinea zilei în unităţile medicale din România.

 

Sursa: Saptamanalul Ancheta