Inconștiență gravă: A chemat ambulanța, dar nu a spus că are COVID!

Inconștiență gravă pentru o femeie, în vârstă de 33 de ani, diagnosticată cu Covid-19. Aceasta a solicitat ajutor medical, dar nu le-a recunoscut medicilor că este infectată cu noul coronavirus. În acest caz, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

CITEȘTE ȘI ... Control cu surprize. Transport de cherestea oprit de polițiști la Dârmănești!


Autoritățile în control!

Instituția Prefectului Argeș informează că verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. Astfel, polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

În ultimele 24 de ore polițiștii argeșeni au verificat 395 de persoane aflate în izolare. Totodată, au fost controlate 158 de societăți comerciale, 307 persoane legitimate și 173 de autoturisme verificate, în cadrul acțiunilor punctuale. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

CITEȘTE ȘI ... UPDATE: Accident mortal la Băiculești. Șoferul consumase alcool

În urma acțiunilor de control efectuate în cursul zilei de ieri, jandarmii au aplicat 3 amenzi în valoare de 1500 lei și 7 avertismente persoanelor care nu au purtat masca de protecție. Pompierii argeșeni au verificat 94 de societăți comerciale și 710 de persoane fizice. Dintre acestea din urmă, 51 au fost surprinse că nu respectau măsurile de protecție individuală. Reprezentanții ISU Argeș au aplicat o amendă în valoare de 500 lei și 50 de avertismente.

Conform hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr26/28.07.2020, este obligatorie purtarea măștii de protecție de către toate persoanele de pe raza administrativ-teritorială a județului Argeș, în spații închise și deschise, pentru grupuri mai mari de două persoane care nu locuiesc la aceeași adresă. Copiii cu vârsta sub 5 ani sunt exceptați.

CITEȘTE ȘI ... Contrabandă cu țigări în Argeș! Percheziții în Pitești și Stolnici

Vă amintim că puteți sesiza și dumneavoastră neregulile în ceea ce privește aplicarea măsurilor de protecție sanitară la linia telefonică TELVERDE- 0800800165. În același timp, Instituția Prefectului face apel către argeșeni să respecte cu strictețe regulile de protecție sanitară: purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței fizice și igiena mâinilor.