Începe vaccinarea cu caravanele mobile în Argeș. Primele localități: Bogați și Leordeni

În zilele de miercuri și joi, de la ora 10:00, începe vaccinarea cu caravanele mobile în Argeș. Primele localități sunt Bogați și Leordeni, următoarele date fiind anunțat în curând.

„Echipele vaccinatoare sunt formate din personal medico-sanitar din cadrul MApN (medici și asistenți medicali) și paramedici din cadrul DSU, în funcție de numărul de beneficiari și capacitatea spațiului de vaccinare amenajat în localitate”, transmite MApN.

 

Centrele mobile de vaccinare sunt organizate în containere asigurate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, iar echipele mobile își desfășoară activitatea în spații puse la dispoziție de autoritățile locale și asigură, la nevoie, vaccinarea persoanelor nedeplasabile la domiciliu. Totodată, transportul echipamentelor și materialelor necesare procesului de vaccinare, precum și transportul vaccinurilor pentru fiecare echipă de vaccinare vor fi asigurate de MApN.

 

”Pe 28 aprilie, mâine, se activează al nouălea centru de vaccinare mobil în judeţul Argeş, vor fi vaccinate 80 de persoane încă din prima zi.”, a declarat Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului de coordonare a vaccinării din România.

 

Acesta a amintit că din data de 4 mai va începe activitatea de vaccinare prin cabinetele de medicină de familie.

″În mod deosebit, în prima etapă, prin intermediul medicilor de familie, care şi-au exprimat disponibilitatea de a participa la campania de vaccinare, începând cu astăzi şi mâine urmează a se distribui primele două zile de vaccin de la compania Johnson&Johnson, vorbim de circa 57.500 de doze, care merg către centrele regionale de depozitare şi, ulterior, prin intermediul direcţiilor de sănătate publică, aceste doze vor fi repartizate la medicii de familie şi vorbim, în prima etapă, de circa 25 de doze alocate pentru fiecare medic de familie. La sfârşitul lunii aprilie, cred că pe 30 aprilie, vom primi următoarea tranşă de vaccin de la compania Johnson&Johnson şi vom completa acest necesar până la aproximativ 80 de mii de doze, cât este calculat pentru a putea demara această activitate de vaccinare”