Începe turneul de tenis de la Piteşti! Premii de 25.000 euro la Comesad BCR Open

Unul din cele mai mari turnee de tenis din România începe săptămâna aceasta la Piteşti. Este vorba despre Comesad BCR Open, turneu ajuns la cea de-a V-a ediţie şi care anul acesta are premii mai mari ca niciodată, în valoare de 25.000 de euro. 
Comesad BCR Open s-a născut în urmă cu trei ani din pasiunea pentru tenis a omului de afaceri Sorin Dumitru, unul dintre fraţii care conduc cunoscuta companie al cărei nume îl poartă şi turneul de la Piteşti. Anul trecut au fost organizate două ediţii, fiecare cu premii de câte 10.000 de euro, iar anul acesta organizatorii au plusat, hotărând să deruleze un singur turneu, cu cel mai mare fond de premiere de până acum. Concursul debutează sâmbătă, 29 iulie, cu calificările, meciurile de pe tabloul principal urmând să înceapă de lunea viitoare.

„Avem jucători şi mai valoroşi decât până acum la ediţia de anul acesta, inclusiv tenismani din primii 400 ai lumii. Vor veni şi reprezentanţi din conducerea Federaţiei Române de Tenis. De asemenea, am pregătit surprize şi pentru spectatori, care vor putea participa la o tombolă cu premii constând în trei telefoane mobile”, ne-a dezvăluit Sorin Dumitru câteva din detaliile competiţiei. Turneul face parte din circuitul ITF (International Tennis Federation), cel mai bine cotat participant înscris fiind un francez în vârstă de doar 18 ani, Geoffrey Blancaneaux, aflat pe poziţia 319 în clasamentul ATP. De asemenea, şi-a anunţat participarea şi piteşteanul Adrian Ungur (în prezent numărul 419 mondial). De altfel, cei mai mulţi participanţi sunt români, pe tabloul principal înscriindu-se şi sportivi din Japonia, Uruguay, Bulgaria, Suedia sau Argentina. 
Comesad BCR Open se va desfăşura la baza sportivă Comesad, situată la capătul de sus al scărilor ce urcă pe lângă Colegiul „Zinca Golescu”, pe terenuri cu zgură, finala urmând să se dispute duminică, 6 august.