Începe reabilitarea Pieței Primăriei Pitești


La numai 10 ani de la ultima modernizare, piața Primăriei Pitești intră din nou în renovări capitale. Dalele de numai doi centimetri ale lui Tudor Pendiuc au crăpat una după alta, grație „viziunii” de... termen lung ale fostului edil.


De data aceasta, actualul primar al Piteștiului, Cornel Ionică, promite lucrare trainică, pe viitoarea sută de ani. Cel puțin! Anemicele dale vor fi înlocuite cu granit de 6 centimetri, sub care se vor afla strat de piatră, strat de fundație, strat de 24 cm de beton și rosturi de contracție și de dilatație. Trecerea de la granit la asfalt se va face cu material compozit, iar terasamentele vor fi refăcute. Plăcile actuale vor fi concasate și folosite ca fundament. Vor apărea și câteva spații verzi, cu zonă de irigare la firul ierbii. Tot în Piața Primăriei va apărea un grup sanitar îngropat, cu opt compartimente și lift pentru persoane cu handicap. 


„Proiectul trebuie să meargă ca la carte și să fie făcut pentru 100 de ani. Am fost la colegi din Oradea, de la Brașov, și din afară, ne-am inspirat de peste tot.”, a declarat primarul Cornel Ionică, adăugând: „Centrul Piteștiului este mai mereu plin de oameni. Și când plouă, băncile sunt pline. Le-am pus și televizor! Nu cred că există în țară oraș cu mai multe bănci în centru decât al nostru!”

Vă reamintim că, pentru refacerea Pieței Primăriei, desemnată prin licitație să se ocupe de lucrări este asocierea dintre firmele Tehno Fluid Solutions, Delta Termo Construct 1999, Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă, Modvest Construct 2000, Energo Prest Company și Rocip Instal. Potrivit contractului, durata de execuție a constractului este de 12 luni. Valoarea contractuluie este de 15,5 milioane lei. 

 

 

Preluare Săptămânalul Ancheta