Alex Copil Bătrân: 5 ani de închisoare pentru trafic de droguri!

UPDATE, 9 ianuarie 2020:


Alexandru Mihăilescu, cunoscut ca Alex Copil Bătrân, care la începutul lunii februarie 2019 a fost ridicat de DIICOT și BCCOA pentru trafic de droguri, a fost condamnat, la 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri.

Bărbatul a fost încarcerat ieri.


Inițial, acesta fusese condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, cu executare. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Piteşti. 

UPDATE, 11 iulie 2019:

Alexandru Mihăilescu, cunoscut ca Alex Copil Bătrân, care la începutul lunii februarie a fost ridicat de DIICOT și BCCOA pentru trafic de droguri, a fost condamnat, în primă instanță, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu execu­tare.

Decizia nu este definitivă, ea fiind atacată cu apel de inculpat.

Pe 15 mai 2019, la Tribunalul Argeș va începe procesul lui Alexandru Mihăilescu, cunoscut ca Alex Copil Bătrân, care la începutul lunii februarie, a fost ridicat de DIICOT și BCCOA pentru trafic de droguri. Alex Copil Bătrân - sau Bambino Vecchio cum îl strigau partenerii de distracţie, se afla în vizorul polițiștilor din 2017. De ani de zile, acesta își făcea veacul în high-life-ul bucureştean, fiind prietenul și finul lui Adrian Mutu.

Potrivit adevărul.ro, la câteva luni de la începerea cercetărilor, în anturajul lui Alexandru Mihăilescu a fost introdus un investigator sub acoperire.

CITEȘTE ȘI ... Banii și drogurile descoperite! Mercedesul lui Alex Copil Bătrân - confiscat! (video)

 

În rechizitoriu se arată că pe 14 ianuarie 2019, investigatorul sub acoperire ”s-a întâlnit cu inculpatul Mihăilescu Alexandru în jurul orei 15,45 în faţa mall-ului VIVO din Piteşti, de unde au plecat împreună către Ştefăneşti cu autoturismul marca Mercedes-Benz, condus de către Mihăilescu Alexandru. După ce au ajuns în zona blocurilor din com. Mărăcineni, de unde L.A. (n.red. - investigatorul sub acoperire) a scos de la un ATM o sumă de bani, aceştia au revenit în parcarea mall-ului, ocazie cu care, în schimbul sumei de 1.400 de lei, a cumpărat 3 doze ce conţineau o substanţă pulverulentă de culoare albă de la Mihăilescu Alexandru. Conform raportului întocmit de către Laboratorul central de analiză şi profil al drogurilor din cadrul IGPR, proba înaintată spre analiză este constituită din 1,70 grame pulbere albă care conţine cocaină”.

Cu cât era vândută cocaina

Pe 23 ianuarie, polițistul sub acoperire s-a întâlnit din nou la VIVO Mall Piteşti cu Alexandru Mihăilescu. Cei doi au mers în oraşul Ştefăneşti, acolo unde Mihăilescu a intrat câteva minute în vila în care locuia, după care cei doi au revenit în parcarea mall-ului, acolo unde investigatorul a cumpărat 2,65 grame de cocaină pentru suma de 1950 lei. Alexandru Mihăilescu i-a vândut pentru a treia oară cocaină investigatorului sub acoperire pe 30 ianuarie. Conform rechizitoriului, cei doi s-au întâlnit iniţial la un cazinou de pe Bd. I.C. Brătianu din Piteşti, după care au mers cu maşina lui Mihăilescu ”pe ruta Calea Bucureşti, Podul Viilor, Autostrada A1 în direcţia Vâlcea, iar în comuna Bascov aceştia s-au despărţit. Şi cu această ocazie, colaboratorul a cumpărat în schimbul sumei de 1.900 de lei, 4 doze ce conţineau 1,92 grame cocaină”.

CITEȘTE ȘI ... Alex Copil Bătrân a picat pe dosarul polițistului sinucigaș

 

Pe 6 februarie, în parcarea Vivo Mall Piteşti, Alexandru Mihăilescu a fost surprins în flagrant delict în timp ce-i vindea investigatorului sub acoperire 2,32 grame cocaină pentru 1.900 lei. Investigatorii au găsit în geaca lui Alexandru Mihăilescu o punguţă cu 0,59 grame cocaină. În maşina lui Mihăilescu, un Mercedes S 350, investigatorii au găsit 3.100 euro şi 3.850 lei.

Procurorii mai spun în rechizitoriu şi că, ”pentru a se evita ascunderea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor ce pot servi la confiscarea extinsă, având în vedere datele din care rezultă că inculpatul a vândut droguri şi altor persoane, iar veniturile sale licite în anii 2017 şi 2018 au fost în cuantum de 39.481 de lei, s-a instituit măsura asiguratorie a sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor imobile şi mobile (inclusiv sume de bani şi autovehicule) aparţinând inculpatului Mihăilescu Alexandru, a căror valoare depăşeşte cuantumul sumelor câştigate licit de către inculpat”.

Pe 8 februarie  s-a pus sechestru asigurător inclusiv asupra autoturismului Mercedes Benz S350 al lui Mihăilescu, dobândit în 2015 şi evaluat la 40.000 euro. Tot procurorii au decis disjungerea cauzei şi formarea unui nou dosar penal în vederea continuării cercetărilor faţă de Mihăilescu Alexandru sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consumul propriu.