VIDEO! Festivitate de deschidere a anului universitar la UPIT.

În acest moment, are loc deschiderea oficială a anului universitar la noul Corp al Universității din Pitești. La festivitate sunt prezenți prefectul județului, Cristian Soare, primarul orașului Pitești, Cornel Ionică și viceprimarul Sorin Apostoliceanu, președintele PSD, Șerban Valeca. Pe lângă oamenii administrației publice, la deschidere se află și un sobor de preoți care cel mai probabil vor sfinți noul corp al universității și vor binecuvânta începerea noului an universitar. 

Astăzi, de la ora 11:30, în noul Corp al Universității din Pitești, din campusul din Târgu din Vale, va avea loc deschiderea noul an universitar 2016- 2017. La festivitate sunt așteptați atât bobocii cât și studenții și profesorii, dar și oamenii ai administrației locale. 

De reținut: Deschiderea oficială a anului universitar 2016/2017, la nivelul Facultății de Științe Economice și Drept, va avea loc marți, 4 octombrie 2016, ora 11:00, în sala CC1.

Printre modificările acestui an universitar se numară introducerea a 35 de noi specializări și programe de studii universitare de licență în 22 de universități de stat, acreditate de ARACIS, iar pentru 59 de instituții de învățămant superior există modificări ale capacitaților de școlarizare pentru unele programe de studii. Trei instituții de învățământ superior - Universitatea „Ștefan cel Mare" din Suceava, Universitatea din Pitești și Universitatea Creștina "Partium" din Oradea - își modifică structura, la solicitarea acestora, în baza hotărârilor Senatelor universitare. 

În acest an universitar, Universitatea din Pitești nu mai are 11 facultăți, ci doar 6:  Facultatea de Ştiinţe Economice şi Drept; Facultatea de Ştiinţe, Educaţie Fizică şi Informatică; Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Ştiinţe Sociale şi Psihologie; Facultatea de Teologie, Litere, Istorie şi Arte, Facultatea de Mecanică şi Tehnologie şi Facultatea de Electronică, Comunicaţii şi Calculatoare.