Începe construcţia primei creşe din Bradu

Unul dintre obiectivele pe care şi le-a propus Dan Stroe, primarul comunei Bradu, este acela de a îşi ţine copiii la şcolile din localitate, unde administraţia locală a investit pentru a crea cele mai bune condiţii de confort şi siguranţă. Acesta mizează pe faptul că, dacă găsesc în comuna lor unităţile de învăţământ preşcolar şi şcolar de care au nevoie, nu vor mai prefera Piteştiul.
Lipsa unei creşe este resimţită de către părinţii copiilor sub 3 ani, însă şi acest aspect va fi rezolvat. „Dacă părinţii merg cu copiii la creşele din municipiu este foarte mare probabilitatea să continue acolo cu grădiniţa şi şcoala, deşi la noi în comună au condiţii foarte bune. Astfel, dacă le oferim şi opţiunea de creşă, şansele de a rămâne la unităţile din Bradu sunt foarte mari.”, a explicat primarul Dan Stroe.  

CITEȘTE ȘI ... Dolo Trans Olimp angajează muncitori necalificați pentru service-ul de camioane!


Săptămâna viitoare, încep lucrările la prima creşă din comună, proiect finanţat prin  Programul  Național  de  Dezvoltare  Locală  (PNDL)  în  valoare  de  1.629.339,19  lei,  fără  TVA.  Creșa  va  fi  amenajată  pe  terenul  fostului  Cămin  Cultural  din  Geamăna  și  este  un  serviciu de interes local, care are misiunea de a oferi, pe timpul zilei, servicii integrate de îngrijire, supraveghere și educaţie timpurie  copiilor  de  vârstă  antepreșcolară.  Astfel, se va răspunde unor solicitări ale părinţilor care nu aveau unde să îşi lase copiii sub 3 ani. Această unitate completează strategia privind structura unităţilor de învăţământ pe care o are administrația locală. Din 2017, în Bradu, funcţionează Grădiniţa cu Program Prelungit, care vine ca o continuare a creşei, unde preşcolarii au program de masă şi somn. Tot pentru copii şi tineri, Primăria Bradu a achiziţionat un teren, pe strada  Livezilor  din  Geamăna.  Aici se va amenaja un parc cu loc de joacă modern pentru copii, ideal pentru distracţie în aer liber, precum şi o toaletă publică, la fel cum se va întâmpla în toate parcurile din Bradu.  

 

 

Sursa: saptamanalul ancheta